Hvem drømmer ikke om at have en pool i baghaven, som man kan tage en dukkert i, lige når man har lyst, og som familien kan samles om på varme sommerdage? Men en pool er ikke bare en pool – det er en investering. En investering kræver grundige overvejelser og grundig research, for en investering skal man gerne kunne få gavn af i mange år, så det er bare med at træffe de rigtige beslutninger fra start af. Vi har lavet en lille oversigt over nogle af de ting, som du bør tage med i dine overvejelser, når du skal ud og investere i en pool.

Indhold

Hvilken slags pool skal jeg vælge?

Pools findes i mange forskellige størrelser, designs og materialer, så der er altså rigtig mange muligheder at vælge imellem. Der findes eksempelvis pools, der er lavet af stål, nogle der er lavet af træ, og andre der er lavet beton. Der findes forskellige fordele og ulemper ved de forskellige materialevalg. Eksempelvis så er der de fordele ved beton, at poolen vil få en lang levetid, og så kan du stort set selv vælge, hvor bred og hvor dyb poolen af beton skal være. En ulempe ved at få lavet en pool af beton er, at omkostningerne for at få den anlagt er høje. En pool konstrueret af stål er til gengæld billigere at få anlagt, mens den har en relativt kort levetid sammenlignet med en pool konstrueret af beton. Derfor skal du gøre dig en masse overvejelser om, hvad du vægter højest, når det kommer til din pool.

Hvad er mit budget til poolen?

Det giver nok sig selv, at det er nødvendigt, at du ved, hvor meget du er villig til at betale for at få anlagt din pool, men du skal også tænke på de faste omkostninger, som følger med, når man har pool. Det kan nemlig komme til at koste en del penge at vedligeholde poolen, og beløbet for vedligeholdelse afhænger selvfølgelig også af, hvor stor din pool er. Derfor skal du også tænke omkostningerne ved vedligeholdelse med, når du skal vælge poolens form og størrelse.

Hvordan vedligeholder jeg min pool?

Det er vigtigt, at vedligeholde sin pool, så at poolen er ren, og samtidig er det vigtigt at sikre, at vandet har den rigtige balance, når det kommer til bakteriebekæmpelse, så at man rent faktisk kan opholde sig i det. Din pool skal have et rensningssystem med skimmer, pumpe samt dyser, som skal sørge for at vandet i poolen bliver filtreret og cirkuleret rundt. Antallet af disse afhænger af poolens størrelse – det vil sige; jo større poolen er, jo flere dyser og skimmere skal poolen have, og det kan som sagt få stor indflydelse på, hvor mange penge din pool egentlig kommer til at koste dig. Dette rensningssystem er, hvad du skal have som minimum for at vedligeholde din pool. Det vil sige, at du med fordel også kan investere i yderligere rensningssystemer, som kan medvirke til at vedligeholde din pool.

Er du interesseret i at få mere teknisk viden om bl.a. forskellige husprojekter så hop ind på tekniskmagasin.dk.