Overvejer du at købe et egetræsbord? Så skal du læse med i denne guide – Her kan du nemlig blive klogere på, hvad der kendetegner egetræsborde. Dette vil give dig bedre forudsætninger for at vælge det rette egetræsbord for netop dine behov.

… Et egetræsbord er nemlig på ingen måde “bare” er egetræsbord!

Du vil i artiklen ikke finde anbefalinger af specifikke borde i eg. Det kan du i stedet eksempelvis finde hos Herligthjem.dk, der har skrevet en stor guide til valg af egetræsbord.

Indhold

1. Der findes et egetræsbord til alle husets rum

Uanset hvilket rum du skal bruge et bord til, vil du kunne finde et egetræsbord, som passer ind.

Således er der egetræsborde, som passer godt til såvel køkkenet som dagligstuen, spisestuen, soveværelset og hjemmekontoret:

  • Køkkenet og spisestuen: Til køkkenet kan du naturligvis finde spiseborde i eg. En særlig variant af spisebordene i eg er plankebordene, der de senere år er blevet yderst populære.
  • Dagligstuen: Dagligstuen er vel nok ét af hjemmets væsentligste rum. Det er nemlig typisk her, vi opholder os, når vi virkelig skal hygge os. Til dagligstuen kan du eksempelvis finde sofaborde, indskudsborde, konsolborde og tv-borde i egetræ.
  • Soveværelset: Egetræets blide udtryk gør det til et oplagt valg til soveværelset. Således findes der naturligvis masser af sengeborde, som er fremstillet i egetræ.
  • Hjemmekontoret: Sidst men ikke mindst kan du finde skriveborde i egetræ til hjemmekontoret.

2. Egetræ giver meget kvalitet for pengene

Egetræ er et ufatteligt almindeligt materiale – og særligt nemt er det at finde egetræ i de danske skove. Dette betyder, at der er et relativt stor udbyd af egetræ.

Det store udbud af egetræ betyder, at du som forbruger generelt får meget for pengene, når du vælger et egetræsbord. For som almen markedsteori tilsiger, så er prisen på et produkt jo generelt lavere, jo større udbuddet er.

3. Egetræ er et robust materiale

Ønsker du et langtidsholdbart og solidt bord, så er egetræ et oplagt materiale. Egetræ er nemlig et yderst robust materiale.

… Vær dog opmærksom på at egetræ kan antage mange forskellige former. Således kan du eksempelvis finde egetræsborde, som er fremstillet i egetræsfiner, planker og massiv eg.

Alt afhængig af hvilken type egetræ du vælger, vil dit bord have forskellig densitet, vægt og robusthed. Undersøg derfor egetræet grundigt – og vær opmærksom på at egetræ ikke bare er egetræ.

4. Egetræsborde kommer ikke kun i træfarve

De fleste af os tænker nok på træfarve, når vi hører om egetræsborde. Bordene i eg kan dog naturligvis komme i mange forskellige farver.

De mest gængse farver til egetræsbordene er således hvid, sort og træfarvet.

Inden for de forskellige overordnede farvegrupper er der ligeledes masser af nuancer. Således kan du eksempelvis finde de træfarvede egetræsborde i både lyse og mørke varianter.

Ydermere kan egetræsbordene være behandlet på forskellig vis – fx sæbe- eller oliebehandlet. Alt afhængig af behandlingen dit bord har fået, vil det fremstå mere eller mindre mat og rustikt.

5. Egeborde fås i mange forskellige former

Slutteligt kan du naturligvis finde egeborde i mange forskellige former. De mest almindelige varianter er de rektangulære, kvadratiske, cirkelformede og elliptiske egetræsborde:

  • Rektangulære: Det rektangulære egetræsbord er det egetræsbord, vi som oftest støder på. Det har nemlig en smart form til eksempelvis spiseborde, skriveborde og tv-borde.
  • Kvadratiske: De kvadratiske egetræsborde er væsentligt mindre forekommende end de rektangulære. Vi ser eksempelvis den kvadratiske variant brugt ved sofaborde, hvor den er med til at tilføre bordet et distinkt design.
  • Cirkelformede: De cirkelformede borde egner sig eksempelvis som mødeborde og spiseborde. Cirkelformen betyder, at bordet ikke passer ind nær så mange steder som et rektangulært bord, hvorfor det da heller ikke er ligeså alment forekommende.
  • Ellipseformede: De ellipseformede borde egner sig særligt som spiseborde. Her kommer de ofte med muligheden for at trække bordpladerne ud og udvide bordet ved hjælp af tillægsplader.