Dansk design er lækkert og stilrent, men nogle gange kan det også blive for uinspirerende, når alt er sort eller hvid, og de samme klassiske designmøbler går igen i alle rum. Hvordan får vi så noget mere liv ind i huset? Det handler ikke om, at alt skal laves om – tværtimod. Det er netop ved at skabe noget kontrast, at dette flotte og ellers stilrene design kommer til sin ret. Det kan give hele huset et ekstra pift, hvis man indfører nogle elementer, der bryder designet.

Indhold

Hent inspiration når du alligevel er ude at rejse

De fleste af os rejser af og til. Om det så er i ferien på en rejse til Tyrkiet eller på forretningsrejse i London, så giver det en god mulighed for at finde god inspiration til nogle lidt anderledes måder at indrette huset på. Vi kan hurtigt konstatere, at indretning i andre lande generelt er meget forskellig fra nordisk og især dansk design. Normalt møder vi i udlandet ikke ligefrem en stil, som vi har lyst til at kopiere i vores eget hjem. Stil og smag er meget forskellig fra land til land, og vi vil selvfølgelig heller ikke anbefale, at man helt kopierer den stil man møder, men enkelte elementer fra en anden stil kan gøre noget helt særligt for et ellers topmoderne dansk hjem.

Hvad kan man så forvente at støde på i udlandet? Det er vidt forskelligt fra land til land. I mange andre lande vil du støde på mange farver i hjemmene. Du vil sikkert også se mange flere hjem med store iøjnefaldende gardiner, hvor det ellers i Danmark i dag er blevet næsten obligatorisk med lamelgardiner i nybyggede huse.

Møblerne er også meget anderledes. Dansk design er meget stilrent og funktionelt, mens møbler i mange andre lande typisk er mere ornamenterede og gerne i stærke farver.

Tag enkelte elementer med i din inspiration

Når du først begynder at lægge mærke til de helt grundlæggende forskelle, der er i indretning i forskellige lande, så får du øjnene op for, hvor store forskelle der egentlig er. Forhåbentlig vil du så også finde nogle ting, hvor du bare tænker: ”hvor ville det her se lækkert ud hjemme i min egen stue.” Det kan være en lille ting, eller det kan være en kombination af elementer, men måske er det lige det der skal til for at bryde stilrenheden og skabe noget tiltrængt kontrast og liv i dit eget hjem.