Danmark har altid været et land, der bugner af kreativitet. Vi har gennem tiderne haft møbeldesignere, forfattere og malere, der er blevet efterspurgt internationalt. Gennem de seneste år har dansk tøjdesign fået international anerkendelse. Dansk tøjdesign er specielt slået igennem i Vesteuropa, hvor danske designere har været gode til at spotte og skabe nye modetendenser. Derfor har vi lavet en kort artikel, som er dedikeret til danske tøjmærker, der er populære i Danmark og i udlandet.

Indhold

Sand

Sand startede i 80erne, og dette tøjmærke er i dag et af de mest populære danske tøjmærker. Deres designer-filosofi er, at tøjet skal være behageligt at benytte, men samtidig stilfuldt. Deres stil er en blanding af det traditionelle og sofistikerede samt en smule af det finurlige. Dette gør deres tøjstil temmelig unik, og tøjet kan fås til både mænd og kvinder. Hjernerne bag dette tøjmærke er Lene og Søren Sand. De grundlagde en lille tøjbutik i Randers i 80erne. Denne tøjforretning udviklede sig til et internationalt tøjmærke, der i dag kan fås i over 32 lande på 6 forskellige kontinenter.

Bruuns Bazaar

Bruuns Bazaar er en af giganterne inden for dansk designertøj. Tøjmærket blev grundlagt i 1994 med målet om at udbrede den skandinaviske designertradition til resten af verdenen. Dette lykkedes i den grad, og i 1999 var Bruuns Bazaar det første danske tøjmærke, der deltog i Paris’ modeuge. Det er tydeligt, at Bruuns Bazaar er et skandinavisk mærke. Deres tøj er behageligt, og det bærer tydeligt præg af det skandinaviske design, der er simpelt og elegant.

 Munthe

Munthe blev etableret i 1994 under navnet ”Munthe plus Simonsen”. Munthe har siden været i rivende udvikling. De har modtaget en række modepriser, og de har deltaget i masser af catwalkshows. Tøjet fra Munthe har ofte flere farver, og tøjdesignet er unikt. Munthes tøj er inspireret af den danske natur, hvilket kan ses gennem tøjets traditionelle danske naturfarver, og blomstermønstre.

Ecco

Ecco er en af giganterne inden for tøjindustrien. Ecco blev grundlagt i 1963 i Bredebro. Virksomheden er siden vokset til at være en gigant inden for fodtøj. Oprindeligt producerede Ecco kun sko, men i dag producerer de også tasker og accessoires. De leverer fodtøj og accessoires til 94 lande, og de omsætter årligt for flere milliarder kroner. Ecco er blevet så populære på grund af deres store udvalg. De henvender sig ikke til en niche, men har derimod et væld af forskellige designs.

Gabba

Gabba er en gigant inden for dansk herremode. Gabba blev grundlagt i 1980’erne af designerne Karen og Ole Madsen. Tøjmærket skulle være et nyt alternativ til det traditionelle herretøj. Tøjmærket blev hurtigt populært blandt unge, og Gabba er stadig en trendsætter inden for dansk herremode. Du kan finde Gabbatøj i hele Nordeuropa.

Nye tøjmærker stormer frem

Mange af de ovenstående tøjmærker har eksisteret i mange år. Dette giver dem selvfølgelig et stort forspring inden for modeverdenen. Men der er kommet en masse interessante tøjmærker frem gennem de seneste år. Af nye populære tøjmærker kan Soulland, Libertine-Libertine og Won Hundred nævnes. Denne artikel nævner blot en meget lille del af dansk tøjdesign, og hvis du ønsker at læse mere om tøj, design og livsstil, så kan du læse mere om dette på Wildtoys.dk