Spo1

Skruer man tiden 15-20 år tilbage, så var det en stor udfordring at finde gardiner til såvel meget små som meget store vinduer, idet datidens gardiner kun blev fremstillet i standardstørrelser. Gudskelov er der blevet fundet en løsning på denne ret store udfordring. Løsningen blev, at man begyndte at forhandle gardiner efter mål. I dag kan man bestille gardiner i alverdens størrelser, hvorfor ingen kommer til at besøge en forhandler forgæves.

Gardiner og størrelser

Skal du købe et nyt gardin til soveværelset, stuen, kontoret eller et helt fjerde rum i hjemmet, så skal du sørge for at vælge den rigtige størrelse. Gardinets størrelse har nemlig stor betydning for følgende:

  • Indretning – Det siger næsten sig selv, at et for bredt, smalt eller kort gardin ikke ligefrem gør noget godt for indretningen. Derfor bør man altid måle vinduet op, før man afgiver en bestilling. Hvad angår boligindretning, skal man også være opmærksom på gardinets farve og stil.
  • Lys – For at kunne sove trygt og godt om natten er det for de flestes vedkommende ret vigtigt, at der er helt mørkt i rummet. Det er netop her, at de kære gardiner efter mål kommer ind i billedet. Med et gardin i den rigtige størrelse og i det rigtige materiale er det nemlig muligt at blokere helt for lysindfaldet. Leder du efter et gardin til soveværelset, vil vi anbefale dig at købe et mørklægningsgardin.
  • Holdbarhed – Det er en realitet, at et gardin holder længere, hvis det er monteret et sted, hvor det rent størrelsesmæssigt passer ind. Holdbarhed er en vigtig faktor, idet du sandsynligvis ønsker, at dine gardiner holder så længe som muligt. Jo længere levetid, desto længere tid går der, før du skal købe nye gardiner til hjemmet. Det er generelt en god idé at tænke langsigtet, når det kommer til økonomi.

Fischer Danmark fører et stort udvalg af gardiner efter mål, som du bør opleve med egne øjne, hvis du netop leder efter nye gardiner til dine døre eller vinduer. Du kan udforske udvalget på nettet eller svinge forbi et af de fysiske showrooms.

Før du gør andet, skal du finde et målebånd frem, så du kan foretage de nødvendige opmålinger. Faktisk har du kun brug for at kende til to faktorer – henholdsvis bredde og højde.

Der findes både lamelgardiner, panelgardiner, rullegardiner, mørklægningsgardiner og mange andre gardintyper, hvorfor det er svært at give et umiddelbart bud på, hvor meget du skal betale for dine nye gardiner. Det kommer nemlig altid an på flere faktorer som mål, materiale, type osv.