Når man skal købe ny belysning til hjemmet, er der mange relevante overvejelser, man bør gøre sig. Kaster man sig blot hovedkulds ud i det og vælger vilkårlige lamper, ender det sandsynligvis med en forkert beslutning.

På et af de punkter, hvor mange træffer en forkert beslutning, er ved at undlade at have væglamper med i deres overvejelser. Der findes rigtig mange situationer, hvor det er det mest ideelle valg – og derfor er de på flere punkter uundværlige i hjemmet.

Indhold

Ideelle til belysning i boliger med lavt til loftet

Du kan bruge væglamper mange steder, men de er især ideelle til boliger med lavt til loftet. Hvis der er lavt til loftet, er det nemlig ikke altid, at det fungerer med en loftlampe. I stedet bør man fokusere på at skabe belysning via væglamperne.

Dette er ikke ensbetydende med, at loftlamper er helt udelukket i en bolig, hvor der er lavt til loftet. Det er dog noget, man skal overveje meget nøje, da det kan få din bolig til at virke mindre, end den er. Netop derfor anbefales det at vælge væglamper.

Perfekte til læselys ved siden af sengen

Et sted, hvor det særligt er uundværligt at have væglamper, er i soveværelset. Her er de nemlig ideelle til læselys ved siden af sengen. Der findes mange væglamper, der kan give et koncentreret lys, som ikke forstyrrer din partner i den anden side af sengen.

Vil du gerne kunne læse lidt, inden du går i seng, men vil du samtidig gerne undgå at forstyrre din partner? I så fald er en aflukket væglampe med et koncentreret lysområde det mest ideelle valg. Det kunne f.eks. være en Ball væglampe.

Der er naturligvis også rigtig mange bordlamper, der kan anvendes til samme formål, men det kræver, at der bliver placeret et sidebord (natbord) på hver side af sengen.

Få lys i krogene

Det er sjældent, at du kan få lys helt ud i alle krogene med dine loftlamper. Har du en lille krog i hjørnet, hvor du elsker at læse, er det næppe tilstrækkeligt med lyset fra en loftlampe, hvis ikke der kommer masser af dagslys gennem vinduerne.

En ideel løsning på dette er at montere en væglampe på væggen, så du får oplyst den krog, hvor du sidder og læser. Dermed er du ikke længere tvunget til at knibe øjnene sammen, for at kunne se, hvad du læser.