Vi danskere går mere og mere op i design og designermøbler, og dansk design hitter rundt om i den store verden. Vi har nemlig en rigtig god smag, når det kommer til alt om design og indretning.

Man taler både om dansk og nordisk design, hvilket man hurtigt oplever, hvis man rejser rundt i verden og har bare en lille indsigt i møbelverdenen. En stor del af indretningen er med de flotte designermøbler, som vi også er kendt for.

Designermøblerne koster dog kassen, så det kan være svært at få råd til dem. Det gælder derfor om at have styr på økonomien, så der kan blive råd til disse lækre møbler i hjemmet.

Indhold

Sådan får du styr på din økonomi

Det gælder om at starte tidligt, når man skal have styr på ens økonomi. Lær allerede børnene at ting koster penge, det vil de nemlig tage med sig senere hen i livet.

På denne måde bliver de mere økonomisk ansvarlige, og de bliver bedre til at styre deres økonomi. Der er lavet flere gode spil, som skal få børn til at lære om økonomien.

Et af de mest populære hedder Pengeby, og her kan børnene få en grundig læring om økonomi og økonomisk ansvarlighed. Få en gennemgang af Pengeby her.

Børnene skal selvfølgelig også lære at omgås rigtigt penge, men et sådan spil er en rigtig god supplering til denne læring.

Opsparing og lån

Det er altid bedst at spare op til designermøblerne inden køb, men der kan dog være situationer, hvor det giver mening med et lån. Det kan f.eks. være, at der er et helt fantastisk tilbud, på lige netop de møbler, som du altid har drømt om.

Her kan du så regne på, hvor meget du kommer til at betale i renter og udgifter til lånet og herefter sammenligne dette med din besparelse via tilbuddet på møblerne.

I nogle tilfælde vil det være billigst at tage et hurtigt lån, så man har råd til møblerne, som man ellers ville skulle købe senere hen. På denne måde giver det pludselig mening at låne pengene, men i andre tilfælde er det bedst at spare op inden køb af forbrugsgoder.

En anden god ting ved en opsparing er, at renterne hele tiden arbejder for en og ikke i mod en. Så når man først er kommet godt i gang med en opsparing, så vil den altid være en hjælpende hånd i ens økonomi.

Sørg for at sprede risikoen og placer nogle af pengene på en højrente konto, hvis du skal bruge dem. Køber du aktier for alle pengene, så er det nemlig dyrere hvis du pludselig skal sælge på et dumt tidspunkt.