Det er meget sjældent, at man hører boligejere brokke sig over, at de har for meget plads i hjemmet, men der er faktisk mange danske boligejere, som har et eller flere rum i overskud. Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser for, hvad man kan bruge et overskydende rum til, så spørgsmålet er, hvor langt din fantasi rækker?

I dette inspirationsindlæg vil vi komme med nogle gode idéer til, hvad du kan bruge den overskydende plads til. Man kan jo lige så godt udnytte pladsen bedst muligt.

Indhold

Lej et værelse ud

Har du et ekstra rum, som du ikke bruger, kan du overveje at leje det ud, så du får udnyttet pladsen, får ekstra liv i huset og desuden kan tjene en skilling. Man kan snildt tjene et par tusinde kroner om måneden ved at leje et værelse ud, hvorfor det bør tages op til overvejelse. Det er som regel nemt at finde en lejer, hvis man bor i eller i nærheden af en storby. Der er i øjeblikket særligt stor efterspørgsel på lejeværelser i byer som København, Aarhus og Aalborg.

Der er rigtig mange ting, man skal sætte sig ind i, når man skal leje et værelse ud. Du skal i første omgang danne dig et overblik over, hvilke regler du skal overholde ifølge lejeloven. Derudover skal du naturligvis have udarbejdet en fyldestgørende lejekontrakt. Det kan du evt. søge professionel hjælp til, hvis du synes, at det er en lidt for stor mundfuld.

Indret et aktivitetsrum

Afhængigt af rummets indretning og størrelse kan du overveje at indrette et aktivitetsrum, så du kan træne i hjemlige omgivelser. Med et hjemmefitness slipper du for at løbe i regnvejr eller træne i et overfyldt center.

Det overskydende rum skal gerne have en vis størrelse for at egne sig til dette formål. Jo større, desto bedre, men rummet skal gerne være minimum 10-12 kvadratmeter stort, hvis det skal være brugbart. Ellers bliver det en smule svært at finde plads til træningsmaskiner og træningsudstyr.

Det ideelle aktivitetsrum skal ikke blot være udstyret med et løbebånd og en motionscykel, men også en foam roller og et ab wheel. Så har du i hvert fald mulighed for at træne dine mavemuskler og måske opfylde din drøm om en sixpack.

Brug det til opbevaring

Flyder dit hjem med gamle møbler, tøj, legetøj og elektronik, så bør du overveje, om det er noget, du vil gemme, sælge eller smide ud. Er du ikke vild med at smide ud, så kan du bruge det ekstra rum til opbevaring. Man kan jo altid bruge et ekstra opbevaringsrum, ikke? Ekstra opbevaringsrum eller ej, bør man jævnligt rydde op i sine ting.