Førstegangskøbere kommer ofte ud i problemer, når familiens første hus skal købes. Der er utrolig mange aspekter, som kan overses ved første øjekast. Mange af disse elementer, kan meget let skabe en del problemer, så snart huset er jeres. Her vil vi prøve at give et lille indblik i hvilke aspekter, der kan være relevante at holde et ekstra øje med.

Indhold

Tjek kælder og tag

Nogle af de mest ramte steder i et hus, som ofte kan blive overset, er loftet og kælderen. Hvis vi starter nedefra, så er en kælder i Danmark en magnet for fugt. Med så mange dage om året med regn, sne og slud, så er det næsten uundgåeligt at opleve en smule fugt, i løbet af et hus’ levetid. Med vinduer ofte i jordhøjde, så vil der ved kæmpe regnbyger let kunne komme vand i kælderen, og skabe en lille oversvømmelse dernede. Derfor vær ekstremt opmærksom på om der er fugt i kælderen, og samtidig sikr dig med en forsikring til at dække eventuelle skader, ved vand i kælderen.

En udskiftning af husets tag, kan let komme til at koste jer et par hundredetusinde, så sørg for at kende taget restlevetid. I husets udarbejdede tilstandsrapport, bliver tagets restlevetid, men dette er blot den teoretiske tid. Derfor kan det være en god idé at få tjekket det grundigt, inden buddet bliver lagt.
Når vi er ved toppen af huset, så er husets loft en anden magnet for problemer. Fugt i loftrummet er et andet faresymbol.

For at kunne opdage mange af disse problemer, inden de rent faktisk opstår, så kan det være en utrolig god ide at bringe en ejendomsmægler med stor erfaring indover handlen. Dygtige ejendomsmæglere, har meget ofte erfarne og troværdige håndværkere i deres netværk, som kan udføre en grundig gennemgang, og give et retvisende billede af husets stand.

Undersøg områdets muligheder

Alt afhængigt af hvilken kommune og område, som jeres drømmehus er placeret i, kan der være mange forskellige muligheder og trusler i forbindelse med den fremtidige beboelse.

Opvarmning

Hvilken type opvarmning er tilkoblet huset, og er der mulighed for en billigere løsning i lokalområdet. Selvom det er et opvarmningssystem som allerede er tilsluttet, kan det sagtens igennem årene blive en besparelse at ofre lidt på at skifte tilslutning.

Her ses ofte fjernvarme som en af de mest benyttede kilder til opvarmning. I forhold til fjernvarme kan der være utrolig stor forskel på priserne, og endda inden for samme kommune. En grundig undersøgelse af mulighederne for forsyn, kan derfor ende med at spare jer mange penge i fremtiden. Men vær opmærksom – For nogle kommuner har decideret tilslutningspligt til et bestemt lokalt fjernvarmeværk.

For at få alle oplysningerne inden, så i kan tage den rigtige beslutning, så kan det igen være en rigtig god ide at bringe en ejendomsmægler med stor erfaring indover. En erfaren ejendomsmægler, kan oplyse jer om alt hvad i har behov for, og samtidig rådgive jer i hvordan i får jeres drømmehus.

Internet, fjernsyn m.m.

Ligesom med forsyning af varme, så kan noget så simpelt som internet og tv, være et andet problem som allerede fra starten kan give nogle hovedpiner. Det ses i nogle områder, at der er pligt til at tilslutte sig til den lokale antenneforenings signal. Dette er ofte ikke det bedste tilbud på markedet for hurtigt internet og de bedste tv-pakker. Det virker måske banalt, og som et meget lille problem, men efter 10 år med langsomt internet, kan hjemmearbejde eventuelt blive langtrukken.