”Hvordan skal min boligindretning se ud, hvis jeg skal være med på beatet?”

Ja, det er et fremragende spørgsmål.

Det er udfordrende at følge med i boligverdenen, da denne verden konstant udvikler sig. Nogle af de trends som var in for fem år siden er lige pludselig outdated, mens tredive år gamle trends er blevet populære igen. Dette skaber en del forvirring hos danskerne, som savner et bedre overblik over nutidens største boligtrends.

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke gamle boligtendenser der er vendt tilbage? Så smid dig på sofaen og læs artiklen.

Indhold

Sættekasser

Levede du i 70’erne, så ved du med garanti, hvordan en sættekasse ser ud, da disse kasser var meget populære i dette årti. De stod ligeledes i høj kurs i 80’erne, hvor kasserne dog blev brugt til et lidt andet formål end i dag.

Ingen boligtrends forbliver trendy, heller ikke sættekasser, men det er et faktum, at denne gamle trend er tilbage. I dag bruger man hovedsageligt sættekasser til at vise alt fra mønter, figurer, parfumer, make-up og børnetænder frem på børneværelset eller stuen. De fleste sættekasser er beregnet til at blive hængt op på væggen, men kasserne kan også tjene et vigtigt formål på gulvet.

Indretning

Vægtæpper

Danskerne har vidt forskellige holdninger til vægtæpper, som hørte til blandt de største trends tilbage i 70’erne. I dette årti var det meget trendy at hænge tæpper op på væggene – især i stuen og soveværelset.

Søger du efter vægtæpper på nettet, så vil du finde ud af, at rigtig mange erhvervsdrivende har fået øjnene op for, at denne trend er genopstået. På det danske marked for boligtilbehør mærkes der en stor efterspørgsel på de mindre vægtæpper i lyse farver.

Der findes også et pænt vægtæppe til dit hjem. Det kan du stole trygt på.

Japansk haveindretning

Når der tales om boligtendenser, vil det også være oplagt at tale om havetendenser, da de fleste boligejere har adgang til egen have. Japansk haveindretning er en af de trends, som er genopstået. Denne type haveindretning var den hotteste trend i slutningen af 80’erne, hvor mange haveentusiaster indførte japanske detaljer i haven.

Det karakteristiske ved en japansk have er, at den er anlagt meget minutiøst og er spækket med forskellige symboler. Denne type haveindretning skiller sig markant ud fra både den hollandske, franske og engelske indretningsstil. De tre grundelementer ved stiltypen består af sten, planter og vand.

Gør din drøm om en japansk inspireret have til virkelighed ved at søge yderligere inspiration via bøger eller online guides.