Det er sundt at drømme, men man skal også huske at være realistisk, da man selvsagt ikke kan købe et liebhaverhus nede ved vandet, hvis man ikke har en god sum penge i banken. I dag vil vi gøre dig lidt klogere på, hvordan du kan få dine boligdrømme og privatøkonomi til at gå op i en højere enhed. Det er tilsyneladende en stor udfordring for mange danskere, hvilket er grunden til, at vi har udarbejdet denne guide.

Indhold

Fra drøm til virkelighed

Der kan til tider være meget langt fra drøm til virkelighed, hvis man vel at bemærke drømmer om noget, som er urealistisk. Derfor er der som udgangspunkt ingen grund til at drømme om noget, som du ikke har (og formentlig aldrig får) råd til. Dermed ikke sagt, at du ikke har lov til at drømme stort, for det har du naturligvis.

Hvor meget du kan få for pengene afhænger naturligvis af, hvor i landet du kigger på bolig. Du kommer for eksempel ikke langt for 2-3 millioner på det nordsjællandske boligmarked. 2-3 millioner kan til gengæld være rigtig mange penge i mindre byer, hvor man snildt kan få et stort familiehus til de penge. Beliggenhed er dog kun én ud af mange faktorer, som er med til at afgøre prisen.

Få styr på budgettet – i dag

Det kan ingenlunde anbefales at begynde at kigge efter ny bolig, hvis man ikke har styr på sin privatøkonomi. Man kan trods alt få ualmindeligt svært ved at vurdere, hvilke muligheder der er realistiske, hvis man ikke har et reelt budget at forholde sig til. Derfor anbefaler vi dig at få styr på budgettet som det første.

Hvad angår budgetter, bør du lave to budgetter bestående af et privatbudget og et boligbudget. Du kan evt. anvende en boligberegner for at finde ud af, hvor meget du kan købe for. For at få glæde af en beregner skal du kende din månedlige indtægt og dine månedlige udgifter. Dette skal nemlig oplyses i beregningsfasen.

Spar op og lån dig til resten

Man skal have en meget høj løn og / eller være ualmindelig god til at spare op, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at finansiere boligkøbet på egen hånd. Det er i hvert fald de færreste, som har mulighed for at skrabe flere millioner sammen. Det er heldigvis heller ikke nødvendigt, da det i dag er muligt at låne penge gennem både banker, realkreditinstitutter og digitale låneudbydere.

Er dit boligkøb allerede på plads, men mangler du penge til nye møbler og diverse inventar, så lån penge hurtig på nettet. Man kan ikke kun optage mindre lån på nettet – du kan faktisk låne op til 450.000 kr. til møbler osv. Ansøg i dag, så du snart kan købe dine drømmemøbler.