Du skal til at købe et hus, en gård, en lejlighed eller en helt fjerde ejendom som forældrekøb. Dit barn ser frem til den nye bolig, og du vil gerne gøre det så godt som muligt. Der er dog mange ting, du skal tænke på, når du vil være udlejer for dit barn. Det kan derfor være en god idé at hyre en professionel revisor, som har helt styr på dette område. Rådgivning fra et dygtigt revisionsfirma kan gøre dit forældrekøb mange gange nemmere.

Her i guiden fremhæves nogle af de fordele, der er ved at få hjælp til et forældrekøb.

Indhold

Hvilken lejlighed skal du vælge?

Der findes mange forskellige lejligheder, og du har måske fundet to eller tre, som du overvejer. Der kan dog være stor forskel på økonomien, når du laver et forældrekøb af lejlighed. To umiddelbart identiske lejligheder kan nemlig medføre to vidt forskellige resultater, når du skal til at fastsætte huslejen. Dette skyldes en lov, der kræver, at huslejen skal sættes nær markedslejen, når du udlejer til nær familie. En revisor kan hjælpe med beregninger og rådgivning, så du vælger den lejlighed, der passer bedst til din og dit barns økonomi.

De ting du ikke lige husker, når du har fundet en lækker lejlighed

Endnu en fordel ved at bruge en dygtig revisor, når du laver et forældrekøb, handler om budgetplanlægning. Når du bruger en revisor, kan du mod betaling få udarbejdet et detaljeret budget – både for det første år og budgetter for de efterfølgende år. Endvidere kan revisoren hjælpe dig med fastlæggelse af husleje, skatteregler, og hvilke ting du som forældre kan trække fra i skat. En af de ting du blandt andet kan trække fra er udbetalingen til revisoren, du har anvendt under købet.

En revisor med speciale i forældrekøb er altså ikke bare en, der sidder med regnskaber. Du bør bruge revisoren som en rådgivnings- og sparringspartner, så du er sikker på, at du får den rigtige lejlighed. Det er knap så sjovt at købe en lejlighed, der ikke passer til dit og barnets behov. I sådanne tilfælde skal lejligheden først sælges, inden du kan købe en ny.

Besøg denne hjemmeside og lær endnu mere om forældrekøb.