Der er mange fordele forbundet med bambustøj. Fibre fra bambus overgår både traditionelle og nyere fibre – naturlige såvel som syntetiske. Det føles vidunderligt at have på kroppen, da materialet er elastisk, sundt og blødt.

Overvejer du at handle bambustøj, så læs herunder om fem gode grunde til at investere i bambustøj.

Indhold

1. Et bæredygtigt valg

At købe bambustøj er et bæredygtigt valg. Der er intet indhold af pesticider eller insekticider, ligesom der ikke har været gjort brug af vækstfremmer. Kommerciel dyrkning af bambus kræver intet andet end regnvand.

En naturlig bambusplantage producerer 30 % mere ild end et areal med tilsvarende størrelse beplantet med træer. Bambusplanter optager endda også mere CO2 og drivhusgasser. Samtidig er bambus i stand til at forny sig selv.

2. Et sundt valg

Bambus har bakterie- og svampedræbende egenskaber, der selvfølgelig bevares gennem fabrikationsprocessen. Disse egenskaber gør bambustøj allergivenligt og velegnet, hvis du lider af eksem eller psoriasis.

3. Et komfortabelt valg

Som materiale har bambus en helt unik lethed og en uovertruffen blødhed. Det gør det til en sand drøm at have mod huden. Derfor skal du ikke frygte for komforten, hvis du overvejer at købe en lækker hvid T-shirt i bambus eller andet bambustøj.

4. Et termoregulerende valg

En t-shirt i bambus kan holde dig varm om vinteren og hjælpe dig af med varmen om sommeren. Det er dermed en beklædningsform, der varmer og køler på de rette tidspunkter. Derfor egner bambustøj sig ikke blot som dagligdagsbeklædning, men også som sportstøj.

5. Et åndbart valg

De mange bambusfibre består af en række mikroskopiske huller. Disse huller sørger for ventilation, så fugten trækkes væk fra kroppen. Det sikrer, at din hud bliver i stand til at ånde bedre. Det er en af fordelene ved at vælge bambus frem for både bomuld og uld, som dog også byder på mange fine egenskaber.

Bambustøj er også antistatisk. Det betyder, at det ikke klæber sig til kroppen. Dette understreger, at det egner sig godt til fysisk aktivitet af enhver art. – Ingen –