ANNONCE: Artiklen er en reklame

Drømmen om et sundt indeklima forbliver en drøm, hvis du ikke er villig til at trække i arbejdshandskerne og gøre noget ved de udfordringer, der relaterer sig til dit hjems indeklima.

Inden du bliver præsenteret for vores gode råd, skal vi understrege, at indeklimaet har stor betydning for din boligs sundhed og ikke mindst dit helbred. Derfor er et dårligt indeklima ikke noget, man bør spøge med.

Indhold

Undgå at ryge indenfor

Rygning er ikke kun skidt for indeklimaet, men er også skyld i, at mange mennesker dør af passiv rygning hvert eneste år. Ingen myndigheder kan forhindre dig i at ryge i dit eget hjem, men du bør måske lige overveje en ekstra gang, om det er klogt at ryge indenfor? Det tager ikke mange minutter at tage et par sko på og bevæge sig udenfor.

Du kan stille din nikotintrang uden at skulle gå udenfor, hvis du køber en e cigaret, da det er begrænset, hvor stor skade dampning kan forårsage. Du kan læse om mange flere fordele ved en e cigaret på nettet. Her kan du også købe din ideelle e cigaret.

Indeklima

Skru op for varmen

Lave temperaturer medfører fugt, og fugt gavner ikke ligefrem indeklimaet. Det forklarer, hvorfor det altid kan betale sig at skrue op for varmen. Det er som regel nok at hæve indendørstemperaturen med 2-3 grader, hvis man gerne vil reducere risikoen for, at der opstår fugt og skimmelsvamp.

Luft ud flere gange dagligt

Foruden at skrue op for varmen og undgå rygning indendørs bør man også lufte ud flere gange dagligt. Du bør gøre det til en vane at lufte ud morgen og aften i 5-10 minutter ad gangen. Der skal ikke blot luftes ud på badeværelset, men også i køkkenet, kælderen, soveværelset og andre opholdsrum. Man kan ikke lufte for meget ud.

Tænd emhætten ved madlavning

Stort set alle danske køkkener er udstyret med emhætter, men ikke alle danskere husker at bruge deres ellers effektive og brugervenlige emhætte, når de laver mad. Det er ærgerligt, da manglende brug af emhætte kan gå hårdt ud over indeklimaet. Rådet er derfor at tænde for emhætten hver gang, man laver mad, uanset om man koger, steger eller bager.

Hæng dit vasketøj til tørre udenfor

Du begår en stor fejltagelse, hvis du tørrer dit vasketøj indenfor, da det våde vasketøj helt naturligt vil forårsage høj luftfugtighed i hjemmet. Det er ingenlunde hensigtsmæssigt, så tør da dit vasketøj udenfor eller put det i tørretumbleren, hvis du gerne vil bevare et sundt indeklima.