Gennem årene når man som regel at få samlet en masse møbler og andet inventar sammen. Ofte får man samlet mere sammen, end man har plads til i sin bolig, men samtidig er det noget, man ikke kan nænne at skille sig af med.

Men hvad skal man så gøre med alle sine aflagte møbler? Vi har samlet fem gode råd til, hvordan du sikrer dig, at dine møbler stadig er i god stand, når du en dag får brug for dem igen eller ønsker at sælge dem.

Indhold

Benyt et depotrum

Når du skal opbevare møbler, er det vigtigt, at de står på et tørt sted, hvor de helst ikke får for meget sollys og samtidig ikke er i risikozonen for at få besøg af diverse skadedyr.

Hvis du har en velholdt og tør kælder, hvor stolene kan stå uden at komme i vejen for dig i dagligdagen, så kan det godt fungere. Alternativt er et depotrum en rigtig fornuftig løsning, da du her har alle dine ting samlet på ét tørt sted i stedet for at sprede tingene over hele huset. Bliv klogere på leje af depotrum online – find mere info på linket.

Beskyt dine møbler

Foruden at gøre brug af opbevaring i et tørt depotrum, bør du også beskytte dine møbler. Hvad end der er tale om stole, en lædersofa eller reoler af træ, er det en rigtig god idé at beskytte dem.

Det behøver ikke at være så svært – et lag plastik og nogle puder, et tæppe eller noget andet blødt mellem møblet burde være rigeligt til at holde dine møbler beskyttet og fri for ridser.

Hæv møblerne fra gulvet

Som udgangspunkt er et depotrum et tørt og generelt sikkert sted for dine møbler. Der er dog altid en lille risiko for, at der kan trænge vand ind på gulvet. Derfor kan en palle på gulvet være en nem løsning på at få hævet møblerne op i en mere sikker højde.

Gør møblerne rent

Inden møblerne bliver sat til opbevaring, er det en fornuftig idé at rengøre dem grundigt. På den måde sikrer du dig, at der ikke er madrester, fugt eller lignende, som sætter sig og kan skade møblerne over tid.

Vær forsigtig med glas

Har du et spejl eller en glasbordplade, er det også vigtigt at give dem ekstra beskyttelse. Start med at pakke glasset ind i papir, for herefter at vikle det ind i bobleplast. Til sidst bør du placere glasset i en kasse med ekstra beskyttelse for at mindske risikoen for skader mest muligt.