Et af de mest populære møbler på markedet lige nu er uden tvivl den multifunktionelle daybed. Den er kendt fra 50’ernes klassiske indretning, hvor teak og grove uldstoffer prægede indretningen.

Denne trend har haft en renæssance inden for boligindretning i løbet af de sidste år, hvorfor daybeds også har genfundet sin plads i vores hjem. Har du endnu ikke en, er herunder fire rigtig gode grunde til, hvorfor du skal anskaffe dig en.

Se daybeds på bedreboligliv og bliv yderligere inspireret.

Indhold

Gæsteseng

Det er ikke os alle, der har et ekstra rum til rådighed, vi kan indrette til gæsteværelse. Men har du familie og venner, der bor langt væk, er det alligevel rart at have mulighed for at have dem til at overnatte, når det er nødvendigt.

En daybed er en lækker og god løsning på det. I hverdagen kan den bruges som sofa med lækre puder og et tæppe, mens den, når der er brug for det, lige så let fungerer som gæsteseng.

Sofa

Er det småt med pladsen, kan det være svært at finde en funktionel og æstetisk sofa, uden den optager alt for meget plads.

Med en daybed får du et møbel, der ikke kun fungerer perfekt som sofa, men også kan bruges til overnattende gæster. En ekstra lækker feature er, at en daybed ofte har høje ben og derfor giver rig mulighed for opbevaring under siddepladsen.

Legemøbel

En mere moderne udgave af møblet er den såkaldte klapmadras, der er en stor madras delt i tre, så den kan klappes sammen og stilles væk, når den ikke er i brug. Den er perfekt til legeværelset, når der skal slås kolbøtter eller leges cirkus, men også når der er venner eller veninder, der skal overnatte.

Ekstra siddepladser

Har du ikke plads til en ekstra sofa, kan den mindre daybed skabe ekstra og bløde siddepladser. Den er mere praktisk, og der kan sidde flere end i stole, og den er mindre og mere kompakt end en sofa. Alt i alt et fremragende køb til hjemmet.