Det er vigtigt, at du sørger for at rense din facade, hvis den er beskidt eller angrebet af mos og alger. Mos, alger og snavs suger vand til sig, hvorfor de kan have en ødelæggende effekt på murværket. Se her, hvordan du holder facaden ren og pæn.

Både alger, mos og skidt er med til at ødelægge facadens gode udseende. Samtidig risikerer du, at det ødelægger murværket, fordi de suger fugt og vand til sig. Det er vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis du vil sikre dig, at din facade altid er ren og pæn. På den måde er du desuden sikker på, at der ikke sker nogen skade på muren, fordi den er sat til af snavs, alger og mos.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, følger herunder en række tips til at rengøre facaden. Er facaden sat til med mos og alger, kan det være en god idé at hyre en professionel virksomhed til facaderens, da de kan imprægnere murværket, så alger, mos og skidt ikke sætter sig på muren igen.

Indhold

#1: Brug aldrig facaderens i regnvejr eller på våde overflader

Når du skal rense facaden, er det en god idé at anvende facaderens. Det er dog vigtigt, at du aldrig anvender det i regnvejr eller på en våd overflade, da det gør det vanskeligere at få smudset af. Vent med at foretage behandlingen, indtil der er tørt udenfor.

#2: Sådan bruger du facaderens

Det er en god idé at anvende en kost, børst eller en haveslange til at fordele facaderens på væggen udenfor. Hvilken metode du bør anvende afhænger af, hvilken type facaderens der er tale om. Du bør desuden sikre, at din hud aldrig kommer i kontakt med facaderens.

#3: Sådan vælger du facaderens

Når du skal vælge det rigtige middel til at rense din facade, skal du først og fremmest undersøge, hvilket materiale muren, der skal behandles, er gjort af. Hvis der er tale om en betonoverflade, skal du i mange tilfælde anvende en højtryksrenser. Murstensoverflader har bedst af at blive behandlet med en kemisk rens, mens eksempelvis aluminium har godt af traditionel algerens.

Hvis du er i tvivl, er det en god idé at forhøre dig hos dit lokale byggemarked, hvor de helt sikkert kan hjælpe dig med at vælge den rigtige behandlingsform.

#4: Få hjælp af en professionel virksomhed

Hvis du ikke selv ønsker at give dig i kast med at rense din facade, er det en god idé at forhøre dig hos en professionel virksomhed, der har adskillige års erfaring inden for facaderens og algebehandling.