Stråtage emmer af landlig idyl og åbne, gule rapsmarker. Der er simpelthen ikke noget mere hyggeligt ved et hus end et smukt stråtag. Det er helt sikkert det charmerende valg, men det kan være svært at tage sådan en beslutning, da der er mange overvejelser.

Der er nemlig både fordele og ulemper ved at have stråtag. Hvis du overvejer at investere i et hus med stråtag eller ønsker at få den klassiske charme tilbage til dit hus, kan du læse videre og få præsenteret både et par fordele og ulemper ved et stråtag.

Når du er sikker på din sag, kan du se mere her.

Indhold

Du får et bedre indeklima

Et stråtag har mere at byde på end bare at se hyggeligt ud. De mange lag strå på toppen af huset sørger nemlig for at holde på varmen om vinteren, når der er allermest brug for det. Du kan altså være sikker på, at dit hjem er godt isoleret.

Samtidig sørger det ligeledes for at køle huset ned på de varme sommerdage. Taget er altså lige godt til sommer og vinter, da det sørger for, at du har det bedst tænkelige indeklima.

Det er bæredygtigt

Et stråtag er også miljøvenligt. Det er sjovt nok lavet af strå, som er en bæredygtig og naturlig ressource. Produktionen af et stråtag laver ingen pletter på klimaet, så du kan med god samvittighed nyde et nyt og smukt tag.

Et godt stråtag kan holde i 30-50 år, så der er virkelig minimum indflydelse på miljøet. Det er derfor det bæredygtige valg, og selvom prisen kan være en smule højere, er den miljømæssige pris meget mindre.

Mere vedligeholdelse

Selvom taget holder længe og er miljøvenligt, kræver det dog en hel del vedligeholdelse. Og det skal helst gøres professionelt, for at det bliver gjort ordentligt og er vedvarende. Du kan altså desværre ikke bare gøre det selv.

Vind og vejr slider på taget, og vedligeholdelsen afhængig derfor af, hvor du bor i landet, samt hvor meget storm og sne det udsættes for.

Større udgifter

Det er ikke kun vedligeholdelsen, der kræver ekstra udgifter, men også forsikringen er dyrere, og det kan virke som en stor udgift, når regnskabet skal gøres op. Det er ofte meget gamle huse, der har stråtag, og derfor skal der være mange overvejelser ved at købe sådant et. Og det er ofte ikke kun taget, som har brug for en opdatering.

Men charme er der i hvert fald masser af.