Mennesker er i høj grad vanedyr, og det betyder ofte, at hjemmets indretning ikke bliver fornyet jævnligt. Man har det godt i sine vante omgivelser, men med tiden kan hjemmets indretning alligevel blive lidt kedelig og mondæn, hvis man ikke får fornyet den. Derfor kan det være en god idé at forny indretningen i ens hjem, hvis man gerne vil blive inspireret i sit eget hjem.

Det kræver ikke nødvendigvis uanede midler at gøre hjemmet mere moderne og inspirerende – og hvis man har en kreativ side, så kan man komme rigtig langt indenfor et begrænset budget.

Indhold

Vælg nogle få, moderne møbler, der passer til det gamle

Når man gerne vil forny indretningen i hjemmet, så kan det være fristende at give rummene den helt store tur, så man næsten ikke kan kende dem igen bagefter. Selvom dette kan give hjemmet et frisk og nyt look, så er det dog ikke altid den rette vej at gå, da man kan miste noget af den sjæl og personlighed, som hjemmet har. Derfor kan det være en god idé at udvælge nogle få møbler, der godt kunne trænge til fornyelse og vælge nogle nye, moderne møbler, der passer ind i stil med den gamle indretning. Dette kan være med til at bevare hjemmets varme og sjæl, mens man alligevel gør hjemmet mere inspirerende.

Hvilke møbler, man skal skifte ud, er i høj grad op til den stand og det udtryk, som de nuværende møbler har, men de fleste vælger at skifte et par møbler ud i dagligstuen, hvor mange opholder sig mest. Her kan det f.eks. være oplagt et kigge på et nyt tv bord eller en ny sofa, hvis man gerne vil gøre indretningen mere moderne og tidssvarende.

Flyt rundt på møblerne og mal en væg eller to

Hvis man ikke har budget til at skifte møblerne ud eller egentlig er glad for de møbler, man har, så er der også andre måder, man kan forny hjemmets indretning på. Det kræver ikke meget andet end et par stærke arme og en malerpensel, og selvom ændringerne er små, så skaber det et meget mere inspirerende hjem. Mange vælger f.eks. at flytte rundt på møblerne i de forskellige rum, så rummene får et nyt udtryk, mens andre vælger at male én eller flere vægge i en helt anderledes farve, end resten af hjemmet er malet i. Der er masser af muligheder for at forny hjemmets udtryk – det handler bare om at lade kreativiteten få frit løb.