Der er ikke noget skønnere, end at slappe af i et sommerhus. For de fleste sommerhusejere er sommerhuset stedet, hvor man rigtig kan koble af og glemme hverdagens stress og jag. Sommerhuset er med andre ord familiens oase. Mange sommerhuse herhjemme er fra 60’erne og 70’erne og designet er således præget af tendenserne fra denne periode.

Har du et ældre sommerhus, som du gerne vil pifte lidt op bør du læse videre her. I denne artikel giver vi dig nemlig nogle tips til hvordan du kan opdatere dit sommerhus – uden det kommer koster dig en spidsen af en jetjager.

Indhold

Frisk væggene op med maling

I mange ældre sommerhuse er væggene beklædt med brædder, det giver et rustikt look men kan også fremstå lidt mørkt, dystert og 70’er-agtigt. Det er dog let at ændre på dette udtryk. En omgang hvid maling gør nemlig underværker for et gammelt sommerhus og får det til at fremstå meget mere moderne og nyt.

Har du også et gulv med mørke brædder kan du overveje også at give gulvet en tur med malerrullen. Vil du gerne eksperimentere lidt, kan du vælge at give nogle af rummene en anden farve, så hele sommerhuset ikke kun er hvidt.

Har dit sommerhus et gammelt køkken med mørke låger, så fat malerullen og giv lågerne en ny moderne kulør, så køkkenet kommer til at fremstå lyst og indbydende.

Et ”nyt” og frisk badeværelse i sommerhuset

Badeværelserne fra 60’erne og 70’erne er ofte præget af fliser i mørke nuancer. Der er dog ingen grund til at bruge en masse penge på, at pille de gamle fliser ned og sætte nye op. Det er nemlig muligt at male fliserne i lyse farver, så de får et helt nyt udtryk. Hent gerne rådgivning i dit lokale byggemarked eller tag et kig på nettet, her er flere guides til hvordan du skal male fliser i badeværelset. Når du nu er i gang med badeværelset, så køb gerne et nyt badeforhæng og nye friske håndklæder, det behøver ikke koste alverden og det giver et indtryk af, at rummet er helt nyt.

Pift de gamle møbler op

Hvis møblementet i dit sommerhus er slidt, men du ikke vil ud og investere en formue i at købe nye møbler, kan du pifte de gamle møbler op ved eksempelvis at lægge et lammeskind i lænestolen eller et flot tæppe over den gamle sofa. Du kan også købe nogle nye billige puder og sætte i sofaen – køb gerne puder i lyse nuancer, der matcher dine nymalede vægge.

Vi håber, at vi i denne artikel har inspireret dig til hvordan du med få midler, kan friske dit gamle sommerhus op!