Vi mennesker bruger ca. 90 % af vores liv indendørs, og meget af denne tid bliver brugt i ens eget hjem, hvor livet går sin gang i hverdagene. Alligevel er der rigtig mange, der finder deres egne hjem kedelige og uinspirerende at bevæge sig rundt i, og dette er synd, når man med relativt simple midler kan friske indretningen op og blive inspireret i sit eget hjem.

Det kræver ikke investeringer på størrelse med en mindre bondegård at ændre indretningen i hjemmet markant – og selvom det kan virke besværligt eller uoverskueligt, så er det både tiden og besværet værd.

Indhold

Få nye møbler skaber et helt nyt liv

En af de hurtigste måder, at skabe et markant mere inspirerende hjem at være i, er at investere i nogle nye møbler. Dette behøver ikke være det samme som at skifte alt i hele stuen eller entreen ud – selv nogle få, velvalgte møbler kan gøre en verden til forskel for indretningen og udtrykket i ens hjem.

Her bør man tænke i, at møblerne både skal være praktiske og smukke på én og samme tid, ligesom man bør overveje, hvor man ofte bruger sin tid og hvilke dele af hjemmet, man finder særligt uinspirerende. Her vil stuen og entreen være oplagte steder at starte, og man kan f.eks. finde et lækkert konsolbord til enten entreen eller stuen, eller man kan finde et smart tæppe i en anderledes farve til gulvet. Der er utallige muligheder, og hvis man er villig til at bruge lidt tid og penge på det, så kan møbler gøre hjemmet meget mere inspirerende.

Blomster og planter giver farve og noget at kigge på

En anden simpel måde, at friske indretningen op på, er ved at købe nogle smukke planter og blomster i friske farver, der kan pryde alle hjørner af hjemmet. Planter og blomster tilføjer så meget liv til et hjem, at det halve næsten kunne være nok, og selvom de kræver lidt pasning og pleje, så er det virkelig tiden og besværet værd. Mennesket bliver inspireret af flotte farver, og det er noget, der tilfredsstiller øjnene og skaber liv og energi på daglig basis.

Hvis man ikke er så meget til friske planter, fordi man er bange for, om man kan passe dem ordentligt, så er der heldigvis masser af muligheder i dagens Danmark. Man kan f.eks. investere i nogle såkaldte evighedsbuketter, der er visne i forvejen og ikke kræver nogen form for pleje. Farverne her er naturligvis mere diskrete og stille, men de skaber stadig mere liv end en tom vindueskarm eller kommode.