Synes du, at baghaven begynder at mangle lidt kulør, og drømmer du om at friske haven op med et eksotisk islæt? Hvis inspirationen ikke længere falder ned i din favn som æbler i sensommermånederne, så foreslår vi, at du læser med videre. I det følgende skal vi nemlig tage et kig på, hvordan et orangeri kan friske din have op og give den et helt nyt liv.

Indhold

Få mulighed for at sidde ude i alt slags vejr

Med et flot orangeri i haven er det muligt at sidde ude i alt slags vejr. Planterne vil gro, og du vil kunne sidde ude i det fri og læse en god bog, også selvom det skulle begynde at regne. Et orangeri er nemlig meget mere end bare et drivhus, som vi kender det. Det er mere et frirum i din have, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan plante.

Brug dit orangeri som en forlængelse af dit hus

Mange bruger deres orangeri som en ekstra stue til at nyde eftermiddagskaffen i eller til at nyde de lune sommeraftener. I virkeligheden skal et orangeri ses som en forlængelse af dit hus, bare ude i det fri. Der er dermed ingen grænser for, hvad du kan bruge det til. Indret det eksempelvis som en stue med dejlige siddestole, en lille bogreol og ikke mindst et lille bord til aftenkaffen. Alternativt kan et orangeri også indrettes som et køkken med for eksempel en lille vask og et foldbart bord egnet til at snitte grøntsager på. Du kan indrette nøjagtigt, som du lyster og kan sågar tilføre flere funktioner, således at du får det maksimale udbytte af dit orangeri.

Hvem henvender man sig til?

Når der skal laves et orangeri i haven, så hav gerne dine ønsker og behov skrevet ned på forhånd, således at du hurtigt og nemt kan forklare firmaet, der skal bygge i din have, hvordan du gerne vil have det til at se ud.

Når du har dine præferencer skrevet ned og derved er klar over, hvad du ønsker dig, så er det også nemmere at finde ud af, hvem du skal kontakte. Vi anbefaler, at du bruger god tid på at lede efter det rette firma, således at du ikke bliver skuffet. Dette kan gøres ved at søge på forskellige inspirationshjemmesider på nettet, ved at spørge dig frem i dit netværk, og til sidst ved at aftale møder med forskellige firmaer, således at de kan forklare dig, hvilke tanker og planer de har for din have.