Mange forældre kan nikke genkendende til, at det går hurtigt med barnets udvikling i det første år. I købet af ingen tid går man fra en nyfødt baby, der knapt kan løfte hovedet, til en krudtugle, der står og går selv. Der er mange ting, man kan gøre, for at forbedre ens barns motorik i denne udvikling.

Indhold

Fra at løfte hovedet til at kunne gå til selv

Det er et stort øjeblik, når dit barn skal til at lære at gå. Når de første skridt tages, vil forældrenes stolthed ingen ende tage. Det er dog en kendsgerning, at når et barn tager sine første skridt, er der stadig lang vej til at kunne gå mange skridt ad gangen, og være stabil på fødderne. Det er en spændende udvikling, der går fra at ligge, holde hovedet selv, kravle og til sidst gå selv.

Når din baby begynder at rejse sig op, og støtte sig op ad forskellige ting, kan det være fristende at give et lille skub, og hjælpe hende eller ham med at komme op. Men det er vigtigt at dit barn selv lærer at komme op at stå. Det eneste du skal sørge for, at noget stabilt, som f.eks. et bord, en sofa eller et ben. Du kan eventuelt sørge for, at der er noget spændende, som barnet gerne vil have fat i. Det kan være en god motivation. Når først baby begynder at gå, er det altid bedst at støtte omkring hofterne, for på den måde at lade barnet finde en balance. I løbet af kort tid, vil der ikke længere være behov for støtte.

Skridsikre strømpebukser fra GoBabyGo kan hjælpe på motorikken

Man kan også bruge hjælpemidler, der støtter barnets motorik. Både på kravlestadiet, og når det er oppe at stå, og skal lære at gå.

Et godt bud kunne være GoBabyGo strømpebukser. De er fremstillet i bomuldsstræk, og har en bred ribkant, der giver komfort og mere bevægelighed. Det er desuden et materiale, der er skånsomt, og føles godt mod dit barns sarte hud. Der er skridsikre såler og gummi på knæene og ovenpå tæerne, hvilket gør dem skridsikre, selv på glatte overflader. Det gælder også, når der kravles, da gummidutterne giver masser af støtte og stabilitet til at komme fremad. Strømpebukserne er desuden utroligt slidstærke. De er produceret i Danmark, og er Oeko-Tex Standard 100 certificerede.

Da gummiet sørger for større sikkerhed og mindre skrid, bliver barnets bevægelser altså mere sikre, og det er med til at forbedre de motoriske færdigheder og balancen hurtigere, end hvis man anvender almindelige strømpebukser.

Der er også mange gode øvelser, man kan udføre, for at forbedre barnets motorik. F.eks. kan man bruge øvelsen at ”hænge barnet til tørre”. Du sætter sig med fødderne i gulvet og bøjede knæ, eller i skrædderstilling. Babyen lægges på ryggen på dine lår, med hovedet vendt mod dig. Hold barnet om hofterne, og løft det op, så det hænger med hovedet nedad, cirka i din øjenhøjde. Løft op og ned i armene et par gange.