Et godt barberingsresultat kommer ikke af sig selv, men man bør heller ikke gøre barbering til en større videnskab end højst nødvendigt.

Denne guide er henvendt til mænd, som ønsker at skabe et bedre barberingsresultat. Det skal være en fornøjelse at barbere sig, og det bliver det helt sikkert, hvis du tager vores råd til dig. Læs her, hvordan du opnår den perfekte barbering uden at skulle besøge en lokal barbershop.

Ung mand

Indhold

Køb en professionel skægtrimmer

Det er først og fremmest vigtigt, at du bestemmer dig for, hvilket udstyr du vil bruge til at barbere dig. Vil du bruge en skraber eller en skægtrimmer? Valget er dit, men vi vil anbefale dig at bruge en professionel skægtrimmer, hvis du altså ønsker en hurtig og kompromisløs barbering. Den ene mulighed udelukker ikke nødvendigvis den anden, men du bør alligevel undersøge, hvad der fungerer bedst for dig.

En god skægtrimmer behøver ikke at koste mere end tusinde kroner, så lad være med at tro, at barberingsudstyr koster en formue.

Tag dig den tid, du skal bruge

Du opnår næppe det ønskede barberingsresultat, hvis du er under tidspres og derfor ikke kan bruge den fornødne tid på at barbere dig. I stedet for at udskyde barberingen til om morgenen, bør du få det klaret om aftenen, hvor du kan tage dig den tid, du skal bruge.

Skru tempoet ned, koncentrer dig og giv dit skæg den opmærksomhed, som det fortjener. Skal du hurtigt ud af døren, så er det bedre at udskyde barberingen frem for at opnå et middelmådigt barberingsresultat.

Brug ikke sløve barberblade

Vil du absolut barbere dig med en skraber, så sørg for, at barberbladene er skarpe. En god hovedregel går på, at man kan bruge et barberblad 3-4 gange, før det skal kasseres. Du bør desuden rense dine skrabere og barberblade hver gang, du har brugt dem. Herefter skal de have lov til at tørre.

Føler du, at du bruger en formue på barberblade, så køb en skægtrimmer og slip for de løbende udgifter.

Plej dit ansigt

Ansigtspleje kan hjælpe dig med at holde din hud pæn og ren, ligesom ansigtspleje kan bidrage til et pænere barberingsresultat. Vil du gerne pleje dit ansigt, heraf dit skæg, så køb en scrub, så du kan fjerne indgroede hår og døde hudceller.

Gør det til en vane at bruge scrub, hvis du gerne vil gøre noget godt for din hud og dit skæg. Du kan finde flere gode barberingstips på danske mandeblogs.

Få mere inspiration her