Generende støj fra nærliggende skoler, trafik og byggerier kan bekæmpes på flere forskellige måder. Vi refererer her til overkommelige investeringer, som ikke tærer alt for meget på privatøkonomien.

Har du et stort ønske om at formindske udefrakommende støj fra trafik og andre elementer, så bør du læse denne artikel færdig. Vi giver dig nemlig et hav af gode tips i dag.

Indhold

Hvad siger loven om udefrakommende støj?

Som boligejer skal du være bekendt med, at der er nogle regler for, hvor meget støj du skal finde dig i. Du skal i den forbindelse være bevidst om, at de vejledende støjgrænser kan variere fra støjtype til støjtype. Du bliver gjort klogere på de aktuelle støjgrænser nedenfor:

  • Støj fra fly: 45-55 dB
  • Støj fra toge: 60 dB
  • Støj fra vejen: 55 dB

Vær opmærksom på, at der findes forskellige støjgrænser, hvor der skelnes mellem vejledende støjgrænser og bindende støjgrænser. Disse grænser kan vel at bemærke blive reguleret i fremtiden. Det er om ikke andet vigtigt at vide, at der rent faktisk er grænser for, hvor meget støj man skal finde sig i at blive udsat for.

Anbefaling: Pithegn.dk – Billigt hegn (forhandler af støjhegn)

Hvad kan man stille op med støjgener?

Det er ikke korrekt, at man ikke kan stille noget op med støjgener. Oplever du derfor udefrakommende støj i hjemmet, bør du skride til handling. Der er nemlig op til flere ting, du kan gøre for at slippe af med, eller som minimum dæmpe, støjen. Vi kommer med vores bedste bud på at løse udfordringen herunder.

  1. Køb et støjhegn – Støjhegn er en fantastisk investering, hvis man bor nær en trafikeret vej, lufthavn eller en børnehave. Med et støjhegn er det nemlig muligt at holde den værste støj ude. Er hegnet tilstrækkeligt højt og bredt, kan man typisk dæmpe støjen med op til 10 dB. Den reelle virkning af en sådan løsning vil dog variere meget fra bolig til bolig. Det afgørende er, at hegnet har den rette udformning, den rette højde, den rette længde og ikke mindst den rette tæthed. Bemærk at et træhegn eller klassisk havehegn som udgangspunkt ikke kan erstatte et decideret støjhegn. Heller ej et solidt industrihegn vil kunne løse opgaven.
  2. Køb lydisolerende vinduer – Bliver du så generet af støjen fra den nærliggende vej eller landingsbane, at du ikke kan sove om natten, er du nødt til at tænke i effektive løsninger. Foruden at købe et støjhegn bør du overveje at investere i lydisolerende vinduer. Lydisolerende vinduer, bestående af to eller flere lag glas, er sjældent kønne, men de er til gengæld meget effektive til at holde støj ud. Derfor vil vi mene, at det er en pragtfuld investering.

Hvad gør du for at reducere støjen hjemme hos dig? Giv evt. dine bedste tips videre.