Umiddelbart kan det virke overflødigt at have et hjemmekontor. Trådløst internet gør det muligt at arbejde i sofa, seng eller ved spisebordet. Desværre kan det nemt føre til, at du får nogle usunde arbejdsstillinger, ligesom du vil være omgivet af forstyrrende elementer, der ødelægger din koncentration.

Derfor er det vigtigt, at du har en dedikeret arbejdsplads, hvis du ønsker at fremme din produktivitet og koncentration. Det kræver dog, at du indretter dig på korrekt vis, hvis du skal have det maksimale ud af dit hjemmekontor. Det handler ikke blot om at erhverve en række vilkårlige møbler til hjemmekontoret.

Indhold

Hav behov og arbejdsopgaver i tankerne

Når du skal indrette dit kontor, bør du have fokus på dit behov og dine arbejdsopgaver. Det er særligt essentielt ift. valg af dit skrivebord. Hvis du ved, at du kommer til at tilbringe mange timer ved skrivebordet, bør du overvej et hæve-sænkebord. Det giver dig nemlig mulighed for at veksle mellem varierende arbejdsstillinger.

Det er en god idé at vælge et stort skrivebord, hvis ikke du er begrænset af pladsen i det lokale, du har valgt at allokere til hjemmekontoret. Det skaber en højere grad af komfort, hvis du har god plads at arbejde ved. Du har sandsynligvis prøvet at arbejde ved et lille bord og kan derved nikke genkendende til, at det ikke er videre behageligt.

Sørg for at indrette kontoret lyst

Det er vigtigt at holde indretningen af dit kontor i lyse nuancer. Det vil sikre, at du på selv de mørkeste vinterdage ikke vil synes, at det er for dystert eller mørkt at opholde dig på dit kontor. Det er dog ikke kun møbler, vægge og gulve, der bør holdes i lyse farver. Der skal også være en fornuftig belysning.

Det bedste resultat opnås ved at kombinere dagslys med kunstig belysning. Du bør investere i en god bordlampe, der kan afgive koncentreret lys ved skrivebordet. Er det muligt, så bør du kombinere en bordlampe med en loftlampe, eftersom en sådan lyskilde afgiver et bredere og mere spredt lys i hele lokalet.

Placér skrivebordet med front mod et vindue

I forhold til placering af dit skrivebord, så opnår du den bedste løsning ved at placere det med fronten mod et vindue. Er det ikke muligt, så placér i stedet bordet midt i lokalet, hvor du kan nyde godt af det naturlige lys, der kommer ind gennem vinduet. Lys er vigtigt for din koncentration og din evne til at arbejde fokuseret. Derfor skal du ikke gå på kompromis med denne faktor.