ANNONCE: Artiklen er en reklame

Shopping – især online shopping – er en disciplin som vi danskere mestrer i allerhøjeste grad. Faktisk shopper de fleste af os mindst en gang om ugen. Der ryger ikke kun en masse boligtilbehør, men også tøj, elektronik, værktøj og hårprodukter over disken.

I dag skal det handle om shopping med design og kvalitet i fokus. Netop design og kvalitet er ifølge os de vigtigste faktorer. Læs meget mere om det i guiden.

Indhold

Kvalitet holder bedre – og kan dermed være billigst på sigt

De kvalitetsbevidste forbrugere gør typisk de bedste investeringer, idet kvalitetsvarer holder bedre end andre. Skal du for eksempel investere i en ny topmadras, så tænker du måske, at der er mange penge at spare ved at vælge den billigste, men det er der ikke nødvendigvis. Det forholder sig nemlig sådan, at topmadrasser og andet til hjemmet kan svinge meget i kvalitet og holdbarhed. Den ellers billige topmadras kan dermed vise sig at være et dyrt køb, ifald den kun holder til få måneders brug. Ergo betyder kvaliteten meget.

Generelt skal man forsøge at tænke langsigtet, når man shopper. Det hjælper ikke, at du kan spare penge her og nu, hvis dit manglende fokus på kvalitet kommer til at koste dig store summer på sigt.

Spørg ind til kvaliteten

Hvad end du skal købe en ny kuffert, jakke, stol eller noget helt fjerde, så bør du være opmærksom på kvaliteten. Du kan med fordel spørge ind til, hvad det givne produkt er fremstillet af, hvis det ikke umiddelbart fremgår af produktbeskrivelsen. Det kan nemlig have meget at sige i forhold til den forventede levetid.

Lad os tage et konkret eksempel – markedet for kufferter. En kuffert bliver typisk udsat for lidt af hvert, hvorfor det er altafgørende, at den byder på høj kvalitet. Kufferten skal trods alt helst kunne overleve mange flyveture. Husk at pris og kvalitet, med få undtagelser, altid hænger sammen.

Hæv dit budget en smule – hvis det giver mening

Foruden kvaliteten er det værd at lægge vægt på designet. Der skal jo helst være stil over tingene, hvad enten du køber nyt til hjemmet, garderoben eller kontoret.

Som forbruger har du formentlig sat et fast beløb af til diverse køb. Dette beløb kan evt. hæves en smule, hvis du erfarer, at du kan få fingrene i bedre og mere holdbare produkter ved at gøre dette. Alternativt skal du gå på kompromis med dine krav til design og kvalitet – den løsning kan vi dog ikke anbefale.