Gode tips til valg af orangeri

Er du på udkig efter et orangeri, så vil du kunne få stor glæde af denne guide. Læser du guiden, kan du nemlig blive meget klogere på, hvordan du kan bære dig ad med at vælge det helt rette orangeri til din have.

Indhold

Overvejelser omkring valg af størrelse

Orangerier kan købes i stort set alle tænkelige størrelser, så du må gøre dig nogle overvejelser om, hvilken størrelse du vil gå efter. Som udgangspunkt vil et orangeri på 15-25 kvadratmeter kunne tilfredsstille langt de fleste boligejers behov. Med hensyn til valg af størrelse skal du bl.a. tænke over, hvor mange mennesker og møbler du ønsker plads til. Orangerier vil ofte føles større end de er, fordi der er glas i både sider og tag – og det giver masser luft. Er du i tvivl om, hvor mange kvadratmeter du har brug for, kan du spørge en fagmand til råds.

Fritstående- eller integreret orangeri?

Vil du købe et orangeri, skal du også tænke over, om det skal være fritstående eller integreret. Hvis du er i tvivl om, hvad der adskiller de to muligheder, kan du læse en kort introduktion til hver variant nedenfor:

  • Fritstående orangeri = Et fritstående orangeri står frit i haven – altså et selvstændig rum uden direkte tilknytning til din bolig
  • Integreret orangeri = Et integreret orangeri er bygget i forlængelse af din bolig. Der vil dermed være direkte adgang fra bolig til orangeri.

Det er langt hen af vejen en smagssag, om man foretrækker fritstående- eller integrerede orangerier.

Det rette gulv

Skal du have glæde af dit orangeri, så skal du naturligvis også have valgt det rette gulv. Der findes mange forskellige gulvtyper, som du frit kan vælge mellem. I den forbindelse kan du gøre klogt i at vælge et støbt og isoleret gulv, der er sikret mod diverse skadedyr. Det vil være særligt fordelagtigt at vælge klinker eller fliser, der kan bevare en sund temperatur og fugtighed.

Orangerier på nettet

Vil du gøre en god handel på hyggelige orangerier, så kan vi anbefale dig at kigge handle på nettet. Der er nemlig flere forhandlere af orangerier, der kan tilbyde en rigtig god handel. Langt de fleste online forhandlere har også fysisk udstillinger, hvor du kan få lov til at se nærmere på de forskellige alternativer. Tilmed vil der typisk være mulighed for at bestille et katalog.

image006-1