Nu da vinteren står for døren, er det vigtigt at man har den rigtige beklædning. Der er forskellige jakker der egner sig til forskelligt vejr, og en regn- eller vindjakke er bare ikke nok til, at man holder sig varm i sne og kulde. Derfor er det vigtigt at få sig en god vinterjakke, som både er behagelig og holder kulden og blæsten ude. Her er der heldigvis mange eksemplarer at vælge imellem, og de varierer meget i pris, kvalitet, udseende og design.

Indhold

Vælg en jakke med omhu

De fleste vinterjakker er i den dyre ende af tøjmarkedet. Det betyder, at man for at få en god jakke skal op på et par tusinde kroner. Det er til gengæld det værd, når man tænker på kvaliteten af det, man køber.

Vinterjakkens prisleje betyder dog bare, at man skal tænke sig godt om, før man træffer sig valg. Det er de færreste, der har råd til at købe en ny jakke hvert år, bare fordi de ikke kan lide den gamle. Du skal derfor være sikker på at den varmer tilstrækkeligt, samt at den ikke vil gå af mode. Heldigvis er mange herre vinterjakker stilrene, og vil se godt ud uanset hvilket år man befinder sig i.

Hold dig varm under hele vinteren

Når du skal vælge en vinterjakke, skal du selvfølgelig tænke over, hvor koldt vejr du vil blive udsat for. Hvis du bor et sted med kølig vinter, eller meget sjældent går udenfor, behøver du måske ikke investere i en stor, tyk vinterjakke – især fordi sådanne tøjgenstande ofte er ubekvemme, og vil se uvante ud i det offentlige rum.

Har du til gengæld ofte behov for at bevæge dig ud i sne og blæst, og blive der i lang tid, er det kun godt at din vinterjakke er af den bedste kvalitet. At spare på det område er værst for dig selv, fordi du bare ender med en forkølelse. Vælg en jakke, som du er sikker på holder dig varm og veltilpas uanset hvad vejret byder på.

En overflod af vinterjakker at vælge imellem

Hvilken vinterjakke du skal vælge, afhænger i høj grad af din smag og stil. Heldigvis er der et meget bredt udvalg af mærker man kan vælge, så det handler bare om at kigge sig godt omkring.

Du kan for eksempel prøve den klassiske blå navy jakke, udstyret med dunparka og af stof, der er meget slidstærkt. Kvaliteten er her i top, og det afspejler sig i prisen. Hvis du gerne vil have noget billigere, kan du vælge en dunjakke, en type der i nyere tid er blevet populær på grund af det quiltede udseende. Der er også den elegante vinterfrakke fra Lagerfeld, der passer perfekt sammen med en blazer eller et jakkesæt. Et fremragende valg, hvis man gerne både vil have et klassisk, fornemt udseende samtidig med at den skal holde en varm.

Mange af jakkerne fås i flere farver, fra sort og grå, til pelsbrun og mørkeblå, så man kan med stor sandsynlighed finde den helt rigtige jakke.