Designermøbler kan være en god investering. Det kræver dog, at du formår at købe dem til den rette pris. Det betyder, at du næppe vil realisere en gevinst, hvis du køber dine arkitekttegnede møbler som fabriksnye. I stedet skal du købe brugte møbler i god stand, som er tegnet af nogle af de store møbelarkitekter af dansk oprindelse.

Særligt møbler fra arkitekter som Arne Jacobsen, Poul Henningsen og Hans J. Wegner er yderst eftertragtede. Derfor er det også hovedsageligt møbler fra de klassiske møbelarkitekter, der kan vise sig at være en god investering. Det er altså ikke møbler fra moderne brands som f.eks. HAY og &tradition, du skal gå efter. Dog kan disse brands sagtens blive mange penge værd i fremtiden. Det må tiden vise.

Indhold

Køb brugte designermøbler (hvis det skal være en investering)

Skal dine designermøbler blive en god investering, så kræver det, at de er købt brugt. Det er dog ikke nok, at de er købt brugt, da det er endnu vigtigere, at de er i god stand. Endvidere skal prisen også være god, da møbler der er købt for dyrt selvsagt ikke er en god investering. Tværtimod kan det ende med, at du kommer til at tabe penge.

Hvis du gerne vil tjene penge på dine møbler eller som min. har et ønske om, at de holder deres værdi, så er det vigtigt, at du køber møbler i god stand fra en anerkendt møbelarkitekt og til en god pris. En række af de mest gængse møbler, som typisk er lette at omsætte, hvis hhv. stand og pris er god, er følgende:

  • Syveren fra Arne Jacobsen
  • Koglen fra Poul Henningsen
  • Svanen fra Arne Jacobsen
  • Ox-Chair af Hans J. Wegner
  • Y-stolen af Hans J. Wegner

… og mange, mange andre

Når du køber møbler, skal du dog ikke blot handle i et investeringsøjemed. Det er mindst lige så vigtigt, at du selv er glad for dine møbler. Er du ikke det, så er det ikke meget værd, at du tjener lidt penge på dem. De kommer trods alt til at stå i dit hjem i xx måneder eller år.

Kan det betale sig at låne penge til køb af designermøbler?

Det er ikke billigt at låne penge, og det kan derfor næppe betale sig at låne penge til køb af designermøbler, hvis du har i sinde, at det skal være en investering. Er det alligevel noget, du gerne vil undersøge, så bør du tage et kig på det store udvalg af låneprodukter og låneudbydere hos Lån247.