Alle børn elsker at lege i køkkenet. For at undgå forstyrrelser og rod i det rigtige køkken, er det et hit at indrette børneværelset med et legekøkken til de små. Så kan børnene slå sig løs og efterligne deres forældre i deres helt eget og meget mere børnevenlige legekøkken. Børne elsker at lave måltider, madpakker, lege café og handle ind, og med et legekøkken og legemad, lærer de hvordan et køkken fungerer og om alle de forskellige madvarer.

Indhold

Legetøjskøkkener med personlighed og stil

Der er mange muligheder for legekøkkener og legetøjs mad, og mange forhandlere tilbyder forskellige muligheder for legekøkkener i alle prisklasser. Vil man gerne have et legekøkken, der passer til resten af boligens æstetik, skal man måske undersøge markedet lidt ekstra. For den kreative forælder til et barn med et brændende ønske om et legetøjskøkken, kan man for eksempel personliggøre legekøkkenet fra IKEA, med børnevenlig maling i barnets yndlingsfarve, klæbefolie, små viskestykker og legeredskaber. Så passer legekøkkenet til hjemmet og man kan få det lige som man gerne vil have det. Et lille skilt med barnets navn vil gøre legekøkkenet endnu mere personligt, og så er der åbent for at lege restaurant i lang tid fremover.

Intet legekøkken uden legetøjsmad

Skal stilen fortsætte, så er der også mange muligheder for at købe legemad til de små. Vil man gerne undgå plastik, eller er man bare mere til æstetikken ved trælegetøj, er legemaden fra MaMaMeMo et godt bud på legetøjsmad. Det fås i mange varianter, så uanset hvad børnene vil kokkerere, kan det fås i fine farver og alt sammen i god kvalitet. Man kan også udvide med et kasseapparat, så kan børnene også købe ind til maden, eller man kan købe sæsonbetonede produkter, som is eller fødselsdagskage, så legen kan fortsætte i lige den retning barnet vil. Det er også muligt at købe et forklæde og en hat til den lille kok, for at fuldende restaurantoplevelsen for den lille.

Det pæne legehjørne i stuen

Er legekøkkenet placeret i stuen, og ikke inde på barnets eget værelse, er det dejligt for forældrene, hvis køkkenet er pænt at kigge på. Hvis legekøkkenet og al legemaden også er nem at rydde op og putte væk i en kasse, når der kommer gæster, er det et kæmpe plus. Kan maden ikke være i selve legekøkkenet, kan et par kurve nemt fungere som opbevaring i hjørnet, og så er det hurtigt at finde frem igen, når barnet vil tilbage til at kokkerere i legekøkkenet. De fleste legekøkkener har skabe med plads til al ekstratilbehøret, der også kan bruges til at opbevare maden og redskaberne, når der ikke leges.

Indretning af børneværelset

Skal man indrette et helt børneværelse, komplet med seng, legekøkken og alle barnets legesager, skal man overveje hvilken farvepalet legekøkkenet skal have. Der findes både mindre og større legekøkkener, så det kommer helt an på hvilken plads der er til rådighed i børneværelset. De fleste legekøkkener er komplet med låger der kan åbnes, og knapper der kan drejes på. Er der plads til et børnebord med stole, ville den lille kok kunne servere legemad for sine forældre og elske hvert et øjeblik af det.