Den kære Kay Bojesen abe har længe været den mest populære træfigur på det danske marked. Selvom man umiddelbart vil tro det, så er aben ikke den første træfigur, der blev designet. Aben kom nemlig først til verden i 1951 og er dermed yngre end både julemanden, livgarderne, gravhunden, zebraen og gravhunden. Kigger man til gengæld på listen over de mest solgte Kay Bojesen træfigurer, så ligger aben suverænt i spidsen.

Indhold

Præsentation af den populære abe fra Kay Bojesen

kay bojesen abeStørrelse: Lille (20 cm. – klassisk størrelse)

Pris: 849,95 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Tænker du også på aben som det første, når du hører om designmærket Kay Bojesen, så er du ikke den eneste. Aben har i årevis været en kendt og elsket træfigur af børn og voksne i alle aldre. Den oprindelige idé med aben var at give børn en fin knage til jakken. Som årerne er gået, er det blevet mere almindeligt at bruge aben som pyntegenstand, men den bliver fortsat anvendt som knage i mange danske hjem.

Kær abe med karakteristisk personlighed

Dette er Kay Bojesens helt egen fortolkning af en abe. Det har aldrig været designerens hensigt, at aben skulle ligne et rigtigt, levende dyr. Til gengæld har det været hensigten, at aben skulle være unik og have sin helt egen personlighed. Denne Kay Bojesen abe er karakteristiske takket være den store, lyse mave og gavtyveblikket. Det er en sød og venskabelig abe, som med sine lange og åbne arme byder enhver velkommen til sit univers.

Den perfekte gaveidé

Aben vil være den perfekte gaveidé til særlige anledninger, hvor du ønsker at glæde en person. Aben er især populær at give i gave i forbindelse med fødselsdage, barnedåb, konfirmation og jul. Man får nemlig ikke blot et stykke fantastisk design, men også en glad og trofast ven.

Fremstillet i flere størrelser

Øverst har vi præsenteret  dig for den klassiske størrelse, som er 20 cm. i højden. Dog er det vigtigt at nævne, at denne abe også kan købes i andre størrelser. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for de 3 størrelser, som du kan købe:

Lille Kay Bojesen abe

Den mindste Kay Bojesen er den størrelse, du bliver præsenteret for i denne artikel. Det er den størrelse langt de fleste vælger. Det er en klassiske størrelse, og det er samtidig den størrelse, som vil passe bedst ind i danske hjem. Prismæssigt er det ligeledes en størrelse, som de fleste har økonomi til.

Mellem Kay Bojesen abe

kay bojesen aberStørrelse: Mellem (28 cm.)

Pris: 2845 kr. (Vejledende salgspris: 2995 kr.)

Forhandler: Luxoliving.dk

Der findes ligeledes en mellem størrelse, som måler 28 cm. i højden. Denne størrelse er den nyeste størrelse, da man oprindeligt kun havde mulighed for at vælge mellem lille og stor. Den mellemstore abe er ligeledes populær, men den koster til gengæld også omkring 2995 kr. (vejledende udsalgspris)

Fra knage til pyntegenstand

Som vi allerede har været kort inde på, var aben tiltænkt som en knage til overtøj, halstørklæder og huer.
I dag bruges aben hovedsageligt som pyntegenstand på bl.a. børneværelset, stuen og badeværelset. Den populære Kay Bojesen er gået hen og blevet et must-have, og den hænger i dag på boghylder, kommoder og skabe i mange tusinde danske hjem. På grund af de lange arme vil det være muligt at hænge aben stort set alle steder i boligen. Aben bør være placeret synligt, så den kan få sin velfortjente berettigelse og skabe glæde hos alle på sin vej.

Fremstilling / kvalitet

Den fine Kay Bojesen abe er en træfigur, som man kan tage sig med igennem hele livet. Den er fremstillet i kraftigt limbatræ, som har en lang holdbarhed. Der er intet, der bliver overladt til tilfældighederne i forbindelse med fremstilling af denne fine træfigur. Kay Bojesen benytter sig uden undtagelse kun af de bedste fremstillingsprocesser for at skabe det bedste resultat.

Kay Bojesen abe hækleopskrift

Vi er klar over, at der er rigtig mange af vores besøgende, der leder efter en decideret hækleopskrift på den søde abe. Der findes rigtig mange hækleopskrifter på nettet, hvor man kan lære at hækle eller strikke aben med inspiration fra Kay Bojesen.

Vi har ikke selv en hækleopskrift til rådighed, men vi har til gengæld fundet frem til den mest populære opskrift. Lærke Drescher Sørensen delte i 2014 en opskrift, som mange tusinde danskere har fået glæde af, og som fik omtale i TV2 – Livsstil TV2.dk – Opskrift: Sådan hækler du den berømte abe

Opskriften blev i første omgang slettet fra nettet, fordi Rosendahl mente, at det brød deres rettigheder. Senere blev opskriften igen delt på nettet til stor glæde hos Kay Bojesens fans.

Alle Kay Bojesens træfigurer er som udgangspunkt omfattet af ophavsretten. Dog er det lovligt at hækle og strikke sin egen abe, så længe det er til privat brug. Det er muligt at dele sit hækleresultat på sociale medier under hashtagget “mitKayBojesen”

Stor Kay Bojesen abe

abe kay bojesenStørrelse: Stor (46 cm.)

Pris: 9495 kr. (Vejledende salgspris: 9995 kr.)

Forhandler: Luxoliving.dk

Slutteligt er der den store abe, som ligeledes kan være interessant for nogen. Den er betragteligt større end både den lille og mellem model med en højde på 46 cm. Der er kun ganske få forhandlere af denne størrelse, da efterspørgslen er forholdsvis begrænset. Ikke desto mindre kan den købes på Kay Bojesens officielle hjemmeside til en pris på 9995 kr. (vejledende udsalgspris)

Bemærk: Du må ikke hækle eller strikke Kay Bojesens designs, hvis det har et kommercielt formål


Overfor får du en masse inspiration på Kay Bojesen inspirerede designs, som er blevet hæklet eller strikket.

Kay Bojesen abe tilbud

Kay Bojesen og tilbud er ikke 2 begreber, man særligt tit hører i én og samme sammenhæng. Det er nemlig sjældent, at man finder deciderede tilbud på Kay Bojesen. Hvad angår den meget populære Kay Bojesen abe, så er det ligeledes svært at finde frem til attraktive tilbud. I artiklen har vi nævnt de vejlendede priser, som gør sig gældende for stort set alle forhandlere (både fysiske og online). Det er sjældent, at man laver tilbud på en træfigur, som sælger så godt som aben gør. Man kan dog være heldig at finde en forhandler, som f.eks. har 10 % procent rabat på alle sine produkter. Ligeledes kan man med fordel handle hos en online forhandler, som tilbyder fri fragt.

Bog “Eventyret om abe”

Pris: 199,75 kr.

Forhandler: Kaybojesen-Denmark.dk

Den dejlige Kay Bojesen abe er så populær, at der er blevet skrevet en bog om den. Der er tale om et lille eventyr, som er egnet til både små og store børn. Selvom aben er på forsiden og er omdrejningspunktet i bogen, så møder du også mange af Kay Bojesens andre figurer – f.eks. søpapegøjen og zebraen. Bogen er i alt på 51 sider og kan købes til en udmærket pris.

Specifikationer

  • Mål: 26,5 x 7,5 x 7,5 cm. (højde x længde x bredde)
  • Materiale: Teak limbatræ
  • Farve: Brun / natur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *