Kender man til Kay Bojesen, så kender man højest sandsynligt også til hans sangfugle. Den første Kay Bojesen sangfugl blev designet engang i 1950’erne, og er siden hen blevet relanceret af Rosendahl i 2012. Sammen med aben og turtelduerne er det i dag en af de mest populære designs, som vi har haft mulighed for at se nærmere på.  Derfor er det tid til at koncentrere os om familien af sangfugle, som består af Alfred, Ernst, Sunshine, Peter, Pop, Kay, Ruth og sidst, men ikke mindst Røde Kors.

Indhold

Stor familie af Kay Bojesen sangfugle

Man kan beskrive de populære Kay Bojesen sangfuglene som en stor familie, som efterhånden omfatter mange sangfugle. Fælles for de fleste sangfugle er, at de er håndmalet og fremstillet af bøgetræ. Der er fokus på friske og glade farver, som skal skabe liv og glæde i hjem i hele verden. Den eneste forskel på de forskellige sangfugle er farverne på dem. I de kommende afsnit vil vi kort introducere dig for de forskellige sangfugle.´

Den klassiske sangfugl Alfred

kay bojesen sangfugl alfredPris: 664 kr. (Vejledende salgspris: 699 kr.)

Forhandler: Luxoliving.dk

Selvom alle sangfuglene er populære, så er der alligevel en Kay Bojesen sangfugl, som skiller sig ud fra mængden. Der er tale om den klassiske sangfugl navngivet Alfred, som har opnået en stor popularitet. Størrelsesmæssigt og designmæssigt er den magen til de øvrige sangfuglene, men den er alligevel unik, fordi den ikke er prydet med en masse farver, som de øvrige sangfugle er. Derudover er den en anelse dyrere end de andre modeller.

Perfekt match med turtelduerne

Når man skal indrette sit hjem, kan man med fordel placere Alfred sammen med et par Kay Bojesen turtelduer. Sangfuglene og turtelduerne er søde sammen og vil kunne pynte i ethvert hjem.

__________________________________________________________________________________________________________

Sangfugl Ernst – Opkaldt efter faderen

kay bojesen sangfugl 7Pris: 474 kr. (Vejledende salgspris: 499 kr.)

Forhandler: Luxoliving.dk

Hvis man allerede er ejer af Alfred, eller synes modellen er lidt for klassisk, så kan man også overveje Ernst. Ernst er navnet på denne Kay Bojesen fugl, som i øjeblikket er den 2. mest populære fugl i den store familie.

Inspiration fra sin far – Ernst Bojesen

Kay Bojesen fik inspiration af sin far, Kay Bojesen til at designe de fantastiske sangfugl. Derfor er denne mørkegrå fugl opkaldt fra designerens far som en hyldest og kærlighedserklæring. Ernst var ligesom Kay en kreativ mand, forretningsmand og en væskeægte kulturpersonlighed. Derfor rummer sangfuglen Ernst en smuk historie og er blevet et elsket designikon med tiden.

__________________________________________________________________________________________________________

Sunshine

kay bojesen sangfugl sunshinePris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Den tredje mest populære fugl i familien er denne sangfugl ved navn Sunshine. Ligesom mange af de andre sangfugle i familien er det et farverigt lille væsen fyldt med livsglæde. Det er en iøjnefaldende sangfugl, som med garanti vil skabe en masse god opmærksomhed på sin vej.

Opkaldt efter en solrig forårsmorgen

Det kommer måske ikke som den store overraskelse, at denne Sunshine fugl er opkaldt efter en dejlig forårsmorgen med sol og skyfri himmel og med lyden af sangfugle i horisonten.

__________________________________________________________________________________________________________

Peter

sangfugl peterPris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Her ser du den søde sangfugl Peter, som er kendetegnet ved farverne rød og sort. Det er ikke den mest populære Kay Bojesen sangfugl, men den har ikke desto mindre en smuk historie bag sig.

Opkaldt efter Kay Bojesens ældste barnebarn

Der er ikke blot tale om en helt almindelig fugl. Sangfuglen Peter er nemlig opkaldt efter Kays ældste barnebarn ved navn Peter. Peter er i dag vokset op og bliver beskrevet som en elegant og høflig gentleman.

__________________________________________________________________________________________________________

Pop

kay bojesen popPris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

En af de øvrige trendy sangfugle i rækken er Pop, som er kendetegnet ved sin røde krop og grønne hoved.

Pop er opkaldt efter danskvand

Mens de fleste andre sangfugle er opkaldt efter en betydningsfuld person, så er Pop opkaldt efter en danskvand. Der er tale om Soda Pop, som var den eneste danskvand, som Kay Bojesen drak i sin tid. Det er dermed en hyldest til en danskvand, som designeren har haft stor kærlighed af i sin barndom og voksne liv.

__________________________________________________________________________________________________________

Kay

sangfugl KayPris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Leder man efter en blå fugl, så vil sangfuglen Kay være det oplagte valg. Kroppen og hovedet er malet i mørkeblå, mens næbet er malet i lyseblå.

Opkaldt efter designeren selv

Kay var stor fan af farven blå, og han valgte derfor at opkalde denne sangfugl efter ham selv. Kender man til Kay Bojesen, så ville man vide, at han var typen, der altid var iklædt et blåt jakkesæt samt en blå skjorte og blåt slips. Dermed var det oplagt at designe en blå fugl, som skulle have navnet Kay.

__________________________________________________________________________________________________________

Ruth

ruth kay bojese sangfuglPris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Her har vi den mest feminine Kay Bojesen sangfugl, som er malet i farverne pink, rød og gul. Der er ingen tvivl om, at det er en kvindelig fugl, hvilket navnet Ruth også bekræfter.

Opkaldt efter svensk svigerdatter

Denne Ruth sangfugl er opkaldt efter Kays svigerdatter (Peters kæreste) fra Sverige. Det er en fugl, som er speciel populær hos det kvindelige publikum. Kan du lide farverne lyserød og rød, så kan denne sangfugl være det sikre valg.

__________________________________________________________________________________________________________

Røde Kors

røde kurs sangfuglPris: 500 kr.

Forhandler: Luxoliving.dk

Den nyeste sangfugl i rækken er denne sangfugl ved navn Røde Kors, som kommer i farverne rød og hvid.

Gør en forskel med en Røde Kors sangfugl

Køber du en Røde Kors sangfugl, får du ikke blot et flot designikon, som kan pynte i dit hjem. Du får også muligheden for at gøre en forskel ved at støtte en god sag. Kay Bojesen & Rosendahl har i samarbejde med Røde Kors designet og udviklet denne søde sangfugl i Røde Kors’ karakteristiske farver – rød og hvid. Hver gang der bliver solgt en fugl får Røde Kurs et bidrag fra Rosendahl. Det er dermed en win-win situation for dig at købe denne skønne sangfugl.

__________________________________________________________________________________________________________

Kay Bojesen sangfugl tilbud

Kan man være heldig at finde en Kay Bojesen sangfugl på tilbud? Erfaringen siger ja, da der er af og til er kay bojesen sangfuglegode tilbud på nettet. Hos Designdelicatassen.dk som vi linker til i artiklen, kan man nemlig spare 5 % på alle sangfugle i øjeblikket. Dog kan vi ikke sige noget om, hvor længe dette tilbud varer ved. Man skal som udgangspunkt ikke forvente, at man kan finde tilbud med over 5 % besparelse.

Den vejledende pris ligger på omkring 500 kr. for alle Kay Bojesen fugle med undtagelse af Alfred, som koster omkring 699 kr. Vil man skabe sin egen familie, kan man med fordel købe flere sangfugle på en gang. På billedet til højre ser du et billede af familien bestående af 6 flotte sangfugle i mange farver. Dog er familien ikke helt fuldendt, da Alfred og Røde Kors fuglene mangler.

Søger du hækleopskrift på sangfuglene?

Er du havnet på denne artikel, fordi du leder efter en hækleopskrift på de populære sangfuglene, så er du ikke kommet forgæves. Hvis man har de rette evner, er der rig mulighed for at hækle en sød Kay Bojesen sangfugl. Der er ingen der siger, at du nødvendigvis skal bruge de samme farver, som Kay Bojesen har brugt. Det er kun fantasien der sætter grænser, og du bør derfor hækle en sangfugl i de farver, som du holder mest af.

Du finder en glimrende hækleopskrift lige her: Lityfa.dk – Sådan hækler du din egen sangfugl

Hvorvidt du vil købe en af originalerne, og / eller om du vil hækle din egen er naturligvis op til dig. Ligesom det gør sig gældende for alle øvrige designs, så er det IKKE lovligt at videresælge hæklede fugle.

Gaven til særlige anledninger

kay bojesen sangfugl tilbudVil du glæde en person, du holder af, så kan du gøre det med en Kay Bojesen fugl. Der er fugle for enhver smag, og du kan helt sikkert finde en farvevariant, som passer til modtageren.

Sangfuglen er bl.a. populær at give i gave til bryllupper, konfirmationer, studentergilder og fødselsdage. De seneste par år har det været en oplagt studentergave. Der er nemlig designet en Kay Bojesen studenterhue, som både passer til sangfuglen og aben.

Det er illustreret på billedet til venstre, hvor du kan se Alfred bære en fin lille studenterhue.

Du kan også forkæle dig selv med en af de mange træfigurer, som dine børn og børnebørn kan arve engang.

Kom tættere på familien

I nedenstående video kan du komme lidt tættere på den store familie af sangfugle:

Som det bliver beskrevet i overstående video, er det første gang, at fuglene er blevet sat masseproduktion. Sangfuglene bliver relanceret i samarbejde med Kay Bojesens 5 børnebørn. Det er i øjeblikket værd at notere, at sangfuglene blev designet i samme periode som den populære abe.

Specifikationer

  • Højde: 16 cm.
  • Materiale (Alfred): Røget egetræ og natur egetræ
  • Materiale (Øvrige sangfugle): Malet bøgetræ
  • Farver: Blå, lyserød, sort, grå, orange, grå og grøn
Tip til vedligeholdelse: Sangfuglene bør kun rengøres med en tør klud (brug ikke vand eller andre flydende midler

2 Comments

  1. Hej ville høre om jeg kunne købe den fugl fra rødekors og hvad koster den evt på forhånd mange tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *