Efterspørgslen på den populære Kay Bojesen søpapegøje er eksploderet de seneste år. I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvad der er så specielt ved denne søpapegøje fra Kay Bojesen. Vi kigger naturligvis også på historien bag dette fantastiske design, og hvor man kan få fat i det flotte design fra Kay Bojesen.

Indhold

Kay Bojesen søpapegøje fra 1954

Kigger man rækken over Kay Bojesens produkter, så er søpapegøjen faktisk en af de nyeste udgivelser. Søpapegøjen så første gang dagens lys i 1954 og hurtigt gik hen og blev en af Kay Bojesens største udgivelser. I årerne efter (1955 og 1957) kom både flodhesten og kaninen til verden.

Præsentation af den populære søpapegøje

Kay Bojesen søpagegøje
Søpapegøje fra Kay Bojesen (i samarbejde med Svend Johansen)

Pris: 695 kr.

Forhandler: Livingshop.dk

Til venstre på billedet ser du den smukke søpapegøje fra Kay Bojesen, som er blevet solgt i mange tusinde eksemplarer gennem tiden. Kay Bojesen designede i sin tid denne søpapegøje i samarbejde med Svend Johansen, som var en kendt teatermaler. Der findes mange søpapegøjer i diverse figurer, men denne figur skiller sig alligevel markant ud fra mængden.

Unikt design af Svend Johansen

Ikke overraskende er kroppen sort og hvid, mens næbet skiller sig ud med flotte striber i forskellige farver. Den lille feature omkring næbet er udtænkt af Svend Johansen som netop var kendt for sin naivistiske streg. Det var desuden ham, der stod for at farvelægge en lang række af Kay Bojesens produkter.

kay bojesen søpapegøje pris
Foto af søpapegøjen fra siden (læg mærke til det farverige næb)

Til billedet til højre kan du få et bedre indtryk af søpapegøjens næb. Her kan du se, at Kay Bojesen ikke blot har designet en helt almindelig søpapegøje, men rent faktisk har sat sit personlige præg på figuren. Denne Kay Bojesen søpapegøje er fremstillet i bøgetræ, som er noget af det bedste materiale til en træfigur.

Giv en Kay Bojesen søpapegøje i gave

Denne Kay Bojesen søpapegøje vil være oplagt at give i gave til en man holder af. Det er især en oplagt gaveidé for dig, som har brug for en gave til enten konfirmation, barnedåb, fødselsdag eller jubilæum. Det er de færreste, som ikke ville blive glad for at få en flot træfigur fra Kay Bojesen i gave. Ligesom Kay Bojesens øvrige træfigurer, så appellerer denne søpapegøje både til børn og voksne. Det er en figur, som kan pynte på børneværelset, ligesom den vil passe perfekt ind i en moderne bolig.

Det er en træfigur, som er meget nem at vedligeholde. Hvis den er blevet en anelse støvet og / eller beskidt, så kan du forsigtigt tørre den af med en ren, fugtig klud.

søpapegøje fra Kay Bojesen
Foto af søpapegøjen bagfra

Reproduktion i 2013

I efteråret 2013 blev den smukke søpapegøje reproduceret. Det skete efter, at Rosendahl Design Group havde overtaget rettighederne til Kay Bojesens designs. Man valgte at relancere denne søde søpapegøje efter der i en lang række havde været stor efterspørgsel.  Søpapegøjen har altså kun været på hylderne i ganske få år, hvor den har været et decideret salgshit blandt de danske forbrugere.

Bemærk at der er tale om en meget populær træfigur, som oftest er udsolgt hos danske forhandlere. Ikke desto mindre er den i skrivende stund på lager hos Livingshop.dk, som vi henviser til.

Efter at vi har skrevet denne artikel er der mange, der har skrevet til os angående en hæklet søpapegøje. Kay Bojesen har ikke produceret en hæklet søpapegøje, så hvis du bliver tilbudt en Kay Bojesen søpapegøje i strik, så er den altså ikke original.

Øvrig information

  • Mål: 19,5 x 13,5 x 12,5 (højde x bredde x dybde)
  • Materiale: Bøgetræ
  • Udgivelsesår: 1954 (relanceret i foråret 2013)

Videopræsentation af søpapegøjen

Hvis du ønsker at blive klogere på søpapegøjen, kan du med fordel se den korte video nedenfor:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *