I en verden, hvor vi alle går og har så travlt med de daglige gøremål, kan det være en stor befrielse at komme ud og opleve noget, som man måske ikke umiddelbart har prøvet før. For nogle kan dette være en tur i kano, et wellnessophold ved stranden eller lignende aktiviteter, der er med til at styrke sjælen og give en lidt fred i livet. Ét område, som dog er gået helt i glemmebogen hos de fleste danskere, er den klassiske musik. Det er de færreste, der giver sig selv tid til at tage til en klassisk koncert i ny og næ, men det er en fryd for sjælen og ikke mindst ørerne.

Indhold

Musik kan røre ved følelserne og skabe nye

Der er få aktiviteter i verden, der kan røre os ligeså meget som et velspillet og vellydende stykke musik. Musikken er en del af hverdagen, men det er de færreste, der tager sig tid til at stoppe op for bare at lytte til musikken og lade sig røre af de musikalske oktaver. Der er mange, der tager til koncerter i København uden for alvor at lytte til musikken, men dette kan man slet ikke lade være med, hvis man vælger en koncert med fokus på klassisk musik. Strygernes melodiske og voldsomme tempo blandet med stortrommens drøn og blæsernes fine pust – der er få ting i verden, der formår at røre ved hele følelsesregisteret på så kort tid. Med andre ord er klassiske koncerter en oplevelse, som du simpelthen er nødt til at have.

Klassisk musik giver liv

Du har sikkert hørt vanvittige historier om planter, der ikke kan gro uden lyden af klassiske toner, der inspirerer dem til at spire. Det er naturligvis svært at tro på, men faktum er dog, at klassisk musik er med til at give liv til alle dem, der hører det. Kun ganske få musikarter kan prale af at være en fryd for sjælen, men det må man bestemt sige, at den klassiske musik er. Klassisk musik kan inspirere til nye, kreative påfund, og den kan bringe gnisten tilbage i øjnene på de ældre. Man skulle næsten tro, at musikken kan yde mirakler, og selvom dette naturligvis ikke er tilfældet, så er der måske alligevel et gran af sandheden i det alligevel. Det er i hvert fald ikke en tilfældighed, at klassisk musik ofte bliver sat i positive forbindelser som hjælpemiddel til folk med Alzheimers, hvilket helt sikkert indikerer, at musikken kan noget helt særligt.