Man kommer ikke udenom, at tøjstativer er en super opbevaringsløsning til soveværelset, entreen, vaskerummet, samt andre værelser. Fordelen ved et tøjstativ, er blandt andet, at det giver dig et godt overblik over din garderobe, og det er ofte meget billigere end garderobeskabe. Her kan du læse meget mere om de mange fordele, samt gode råd til hvordan du hænger dit tøj helt rigtigt op.

Indhold

Nem og hurtig at organisere sit tøj med et tøjstativ

I en travl hverdag, har man ikke meget tid til at finde tøj om morgenen. Og her kommer et tøjstativ ind i billedet. Det er således den bedste måde at organisere dit tøj på. Et tøjstativ gør det nemlig super nemt, at hurtigt få et overblik over sit tøj. En anden fordel er, at i modsætning til et skab, kan du hænge din våde skjorte efter vask på et tøjstativ, og den tørrer hurtigt, og får ikke krøller. Og det er nemt at flytte rundt på tøjstativet, da mange stativer kommer med hjul.

Vælg det rette tøjstativ

Det er et kæmpe udvalg af tøjstativer. Så det er vigtigt du gør dig klar, hvor stort det skal være, og hvilket materialer du kan lide. Hvis du har brug for at finde det helt rigtige tøjstativ til en god pris, skal du besøge denne side. Her er et kæmpe udvalg, og en rigtig god service. Og husk at give dig god tid, og kig en masse forskellige designs i gennem. På den måde kan du være sikker på at finde et tøjstativ der passer til dig.

Et tøjstativ kan spare dig for plads

En anden fordel ved et tøjstativ er, at det sparer dig for plads. Et klædeskab er ofte stort og klodset, og ikke lige sådan at flytte rundt på. Men med et tøjstativ kan du spare dig for selv for plads. Og selv om mange drømmer om en walk-in-garderobe som Sarah Jessica Parker i Sex in the City, er et tøjstativ en lækker måde at organisere sig på.

Men før du bestiller et tøjstativ, er det en god ide, at finde ud af, hvor du gerne vil have det til at stå i rummet og måle din plads. Husk, at måle fra gulv til loft, fra væg til væg, og afstanden mellem hvor garderoben vil være og andre møbler i dit værelse. Glem ikke at give plads til døre. Når du har gjort dette, vil du være i stand til at købe for at bestille dit tøjstativ. På den måde ved du, at det passer lige til din lejlighed eller værelse.

Husk at hænge tøjet korrekt op

Det er vigtigt at du hænger dit tøj korrekt på bøjlerne. Hvis du stryger meget af dit tøj, kan du her læse mere om hvordan du få det bedste resultat. Her er et par gode råd til hvordan du hænger dit tøj bedst op:

  • Skorter skal hænges med den øverste knap knappet og mindst én anden knap lukket til. På den måde bevarer den bedst sin form.
  • Når du hænger din bukser op, skal du bruge en stang-bøjle, hvor du folder bukserne på midten og hænger over. Eller endnu bedre, du kan hænge dine bukser på kanten på en buksebøjle med klemmer.

Vælg de rette bøjler

Det kan kun anbefales at du vælger de rette bøjler til dit tøj. Og det sikre valg, er i den sammenhæng tykke træbøjler. De koster lidt ekstra, men passer godt til frakker, jakker og bukser. Du skal dog huske, at jakkesæt og blazere hænger bedst på kurvede jakkesæt bøjler. Når du skal hænge din nederdele op, skal du bruge nederdelsbøjler med justerbare klemmer. Et godt fif, hvis du har en nederdel der let krøller, kan du med fordel placere et stykke papir mellem klemmen og stoffet for ekstra beskyttelse. Men hvis du skal hænge sart tøj op, som f.eks. silke, bør du anvende polstrede bøjler eller slanke bøjler med blød belægning.