Når du skal indrette et babyværelse, kan du hurtigt blive forvirret. Det findes nemlig et væld af produkter, møbler og tilbehør til baby – og det kan være svært at gennemskue, hvad der er nødvendigt og hvad der kan undværes.

Samtidig kan det være vanskeligt at vælge, hvilket design den pågældende ting til baby skal have. De fleste vil nemlig gerne gøre alting så perfekt som muligt, så den lille ny får den bedste start på livet.

Først og fremmest er det vigtigt at huske én ting, når du skal indrette et babyværelse: En nyfødt baby har grundlæggende blot brug for sine forældre, mad og omsorg.

Derfor behøver man som kommende forældre ret beset heller ikke så meget andet end sig selv, en måde at give babyen mad på og et sted den lille kan sove.

De ting til baby der skal købes hjem, er således i lige så høj grad ting, der skal gøre hverdagen nemmere for de voksne. Når du skal lave din egen liste over ting, der skal købes til baby, er det derfor en god ide at tage udgangspunkt i jeres egen families – og boligs – konkrete behov.

Generelt har de fleste nybagte forældre nemlig ikke brug for særligt mange ting. Du kan naturligvis sagtens finde meget mere spændende og flot babyudstyr på f.eks. https://100hjerter.dk/ – men det er ikke nødvendigt i barnets første leveuger.

Indhold

En soveplads

Hvor din baby skal sove er helt op til dig selv. Nogle ønsker at samsove med deres baby og således have den lille liggende i den fælles dobbeltseng. Er det tilfældet er en såkaldt babynest en god investering. Dermed kan den lille nemlig ligge sikkert mellem sine forældre uden risiko for at trille rundt i sengen.

Det kan også være du foretrækker, at barnet sover i sin egen seng og er det tilfældet er en tremmeseng en nødvendighed. Her er en supplerende sengerand en god investering, fordi de skærmer den lille mod tremmerne, så babyen ikke kan slå hovedet, når den bliver større – og samtidig forhindrer arme og ben i at stikke ud.

Uanset hvilken soveplads baby skal have, har du dog brug for en babydyne og sengetøj der passer til. En hovedpude er ikke nødvendig til babyer og frarådes også af Sundhedsstyrelsen i forhold til forebyggelse af vuggedød.

En pusleplads

Som nybagt forælder har man mange bleskift foran sig, og der er således brug for et sted at kunne foretage disse.

Det er mest praktisk med en pusleplads på badeværelset, hvor der er direkte adgang til vand. Måske har du plads til at lægge en puslepude på badeværelsesbordet. Det kan også være badeværelset er stort nok til en separat puslekommode eller et væghængt puslebord der kan slås op og ned.

Alternativt kan du også indrette en pusleplads på babyværelset, hvis det fungerer bedre.

Uanset hvad du vælger, har du dog brug for en puslepude, en god stak stofbleer samt håndklæder og vaskeklude som er forbeholdt den lille ny.

Opbevaringsplads

Der er brug for mange småting til en baby – lige fra en sikkerhedsneglesaks, salver og en babybørste til sparkedragter, trøjer og sokker. Den nemmeste måde at holde styr på alle tingene, så de er nemme at finde når de skal bruges, er ved at vælge en overskuelig måde at opbevare tingene på.

På badeværelset kan små kurve til bleer og småting være en fin løsning, som samtidig kan pynte fint.

På babyværelset er en kommode til babyens tøj den mest overskuelige måde at opbevare tøjet på. Babytøj er nemlig meget småt og kan nemt skøjte rundt i et tøjskab. Her er skuffer – eventuelt med mindre kurve indsat – en nemmere måde at holde styr på tøjet på.

I takt med at babyen bliver større, vokser mængden af ting og legetøj helt naturligt og det vil blive nødvendigt at udbygge din indkøbsliste til baby. I barnets første levemåneder, kommer du dog langt med de helt basale ting til babyværelset og er derfor også hurtigt klar til det kommende liv med en baby i hjemmet.