Et børneværelse skal, ligesom hjemmets øvrige værelser, moderniseres fra tid til anden. Det kan være en stor udfordring at indrette et børneværelse, idet børn skifter interesser og smag med alderen. Før du ved af det, synes dit barn ikke længere, at det er sejt at have dyreplakater hængende på væggene.

Hvordan man skal indrette et børneværelse afhænger selvfølgelig af barnets alder og køn. For at gøre denne artikel nyttig for alle har vi valgt at viderebringe en række generelle tips om boligindretning.

Indhold

Orden, tryghed og plads er nøgleordene

Orden, tryghed og plads er de vigtigste nøgleord, når det handler om at indrette et børneværelse. Selvom dit barn ikke giver udtryk for det, så må du ikke tvivle på, at barnet sætter pris på orden. De fleste mennesker, inklusiv børn, kan nemlig bedre slappe af, når der er styr på tingene.

Ved at skabe orden kan man frigøre plads til at barnet kan lege og udfolde sin kreativitet. Ethvert barn vil foretrække at have god plads at boltre sig på, hvorfor du med fordel kan indrette børneværelset på en sådan måde, at der er plads til sjov og leg. Foruden orden og plads bør man også tænke tryghed ind i indretningen. Dit barn skal jo gerne føle sig trygt på sit eget værelse.

Luk farverne indenfor

Det typiske danske hjem er domineret af klassiske farver som sort, grå og hvid. Disse farver er dog ikke de mest oplagte at bruge på børneværelset. For at gøre værelset til et behageligt sted at være for barnet kan du med god grund lukke nogle af de mere iøjnefaldende farver indenfor.

Vær ikke bange for at kombinere farver, som normalt ikke passer sammen. Det vigtigste er, at værelset sprudler af liv og glade dage. Dog bør du begrænse dig til to-tre farver. På pigeværelset kan man bruge farver som rød, lilla og lyserød, mens man på drengeværelset kan bruge farver som blå, grøn og gul.

Indret et musikalsk hjørne

Er dit barn musikalsk anlagt, så vil det være oplagt at indrette et musikalsk hjørne på børneværelset. Afhængigt af værelsets størrelse kan du forsyne det musikalske hjørne med en aktivitetsbænk, et lille klaver eller en guitar. Der er også mulighed for at købe rasleæg, trommer, blokfløjter, xylofoner og meget andet til børn. Du kan shoppe musikinstrumenter til børn på dette link. Et musikalsk hjørne vil være et sikkert hit hos dit barn, såfremt han eller hun har en lille artist gemt i maven.