At have hus og have er en gave, som man ikke må tage for givet. Mange mennesker, der bor i lejlighed, misunder dem, der kan slikke sol ude på deres egen terrasse, plante et blomsterbed og nusse om deres urtehave. Vi har i den her artikel samlet nogle nyheder til dig om indretningen af dit hjem og din have.

Indhold

Sammenflet natur og hjem

Hvis du har mod på et større byggeprojekt, bør du overveje at bygge en udestue. Det er enormt populært at have en stue med store vinduer og direkte adgang til haven, og så kan du plante en masse forskellige planter derinde, hvilket også er meget moderne.

Du kan også skaffe dig et drivhus, som du kan plante tomater, agurker og andre råvarer. Så kommer du virkelig i kontakt med naturen, mens du også holder styr på køkkenhaven. Du kan også skaffe eller bygge et orangeri. Så kan du holde havefester til langt ud på natten med langbord, lamper og lys, og dine gæster vil sikkert mene, at det er tophyggeligt.

Skab et tema

At have en have, som har et tema, er også yderst populært. Ikke nok med, at du kan matche havens indretning til dit hus, så vil du helt sikkert have en mere unik have end naboen. Find buske og planter, der matcher hinanden, og find ud af, om stilen skal være romantisk, moderne, orientalsk og meget mere. Hvis dit hjem har en meget gammeldags stil, er det oplagt, at også fører dette ud i din have. Plant nogle smukke rosenbuske og find hvide, elegante havemøbler, som passer dertil.

Tech-grej, der kan hjælpe dig i hverdagen

Man har i lang tid kunne købe robotstøvsugere til sit hjem. Det er super smart for den travle familie, der ikke altid lige har tid til at gøre så meget ud af rengøringen. Samme familie har muligvis problem med at få passet haven og især græsplænen. I dag kan man få robotplæneklippere, som kan stå i et skur.

De ordner effektivt din græsplæne, mens du bare kan slappe af. Lider du eller andre i din familie af pollenallergi, er dette også et smart tiltag, da du eller andre i familien ikke skal være i direkte kontakt med nyslået græs, som ellers virkelig kan give allergiske reaktioner hos mange.

Andre nyheder inden for tech-verdenen er, at du kan få automatiske sprinklere, som kan vande din græsplæne på bestemte tider af døgnet. Så slipper du for at bekymre dig om, hvorvidt din græsplæne tørrer ud i sommermånederne.

Hvis du gerne vil have en sjov gadget at fremvise og samtidig være klimavenlig, kan du købe en kølerbrønd til dine øl om sommeren. De bruger ikke noget energi, da de bliver kølet ned af den kolde jord, så det er ganske gratis. Du skal blot grave den ned i haven. Den findes i flere prisklasser, men uanset hvad for en pris du vælger, kommer du helt sikkert til at spare penge i det lange løb.