Guides

Opstart af fitnesscenter og indretning af omklædningsrum

Omklædningsrum

ANNONCE: Artiklen er en reklame

I en tid hvor stort set alle dyrker fitness, er det mere end oplagt at starte et fitnesscenter. Det er selvfølgelig ikke noget, man kommer sovende til, men drømmen om at eje et succesrigt fitnesscenter kan sagtens gå i opfyldelse, hvis man går strategisk til værks.

Den helt store udfordring ved at gå ind i denne branche er, at man virkelig skal skille sig ud fra mængden, hvis man skal opnå succes. Man skal nemlig konkurrere mod store og kapitalstærke fitnesskæder som Fitness World, Urban Gym og Loop Fitness.

Det kræver penge – og mange af dem – at starte et fitnesscenter. Der skal ikke kun afholdes udgifter til køb eller leje af træningsmaskiner, men også udgifter til diverse inventar, overvågningskameraer, spejle, computere og meget mere. Dertil kommer der udgifter til personale, husleje, vand, varme og software. Det hele løber op.

I dette blogindlæg vil vi hovedsageligt kigge på, hvordan man indretter det perfekte omklædningsrum. I den anledning vil vi komme ind på, hvordan man bedst muligt udnytter pladsen, og hvordan man undgår problemer med fugt.

Indhold

Gå efter moderne og praktiske skabe med god ventilation

Hvad er et omklædningsrum uden gode skabe, hvor de flittige medlemmer kan låse deres tøj inde, når de giver den gas i centret?

Gode garderobeskabe skal ikke blot være store og praktiske, men også byde på god ventilationsevne og praktisk inddeling. Som kommende ejer af et fitnesscenter skal du gøre dig tanker om valg af dørtype, aflåsning, understel, ventilationstype og farve. Der er altså rigtig mange ting, du skal forholde dig til.

Din opgave er i den forbindelse at finde den rigtige type garderobeskab til omklædningsrummene. Få evt. hjælp af en fagperson.

Forkæl medlemmerne med hårtørrere og diverse

Et godt omklædningsrum skal også indeholde lidt luksus og forkælelse i form af hårtørrere, fladejern og andre nyttige produkter. Du kan i hvert fald være helt sikker på, at især de kvindelige medlemmer vil sætte pris på, at der er stillet hårtørrere til rådighed.

Foruden hårtørrere og fladejern er det også værd at overveje at investere i hårshampoo og kropsshampoo, så medlemmerne ikke selv behøver at medbringe det. Man kan jo lige så godt gøre det så nemt for medlemmerne som muligt. Dog skal man huske på, at de færreste danskere er villige til at give mere end 2-300 kr. om måneden for deres fitnessabonnement.

Gør det funktionelt med bænke

Derudover skal der købes praktiske bænke, så medlemmerne kan klæde om siddende eller tage en slapper efter en hård træning. Husk at bænke – ikke mindst træbænke – jævnligt skal rengøres og vedligeholdes.