Føddernes trivsel har stor betydning for vores velbefindende, hvorfor du skal sørge for at passe godt på dine kære fødder.

Skal dine fødder have det godt, så er det alfa omega, at du tænker over, hvordan du behandler dem i din dagligdag. Der er stor forskel på fødder, men der er alligevel nogle plejetips, som fungerer for stort set alle mennesker.

Indhold

1. Vælg dit fodtøj med omhu

Det er vigtigt, at dine sko ikke strammer eller generer dine fødder på anden vis, da det ikke ligefrem vil gøre noget godt for dine fødders helbred. Du bør derfor vælge dit fodtøj med omhu, så du ikke skader fødderne unødigt. Går du altid rundt i stramme højhælede sko, så er der intet at sige til, at dine fødder ikke har det så godt, da dine fødder har brug for ilt.

Du kan i første omgang gøre det til en vane at gå rundt i luftige og komfortable tøfler, når du befinder dig i dit eget hjem. Det er oplagt at købe tøfler fra crocs, men der findes også andre relevante skomærker.

Du kan se udvalget af crocs på denne side: https://www.spartoo.dk/crocs-b508.php

Fødder

2. Giv dine fødder opmærksomhed

Selvom du er ikke er begejstret for at kigge på dine fødder, så skal du huske at give dine fødder opmærksomhed jævnligt. Er du i tvivl om, hvordan dine fødder rent faktisk har det, så kig efter hård hud, knyster og sår. Du kan evt. opsøge en professionel fodterapeut, hvis du har brug for vejledning ang. fodpleje.

3. Vask dine fødder dagligt og brug fodcreme

Det burde være en selvfølge, men det er ikke alle mennesker, som husker at vaske deres fødder på daglig basis, men det bør du i hvert fald gøre. Du bør tilmed bruge fodcreme, hvis du vil have sunde og bløde fødder. Du kan købe fodcreme på dit lokale apotek.