Et spisebord kan have utroligt mange forskellige designs og ikke mindst være designet i forskellige typer af materialer. Der er fordele og ulemper ved alle typer, så det er primært en smagssag, hvad man er til. Det vil selvfølgelig være oplagt at vælge et spisebord, som matcher den øvrige stil i hjemmet.

De forskellige materialer, man oftest ser bordpladen er lavet af er:

  • Glasplade
  • Laminat
  • Massivt træ
  • Gummitræ
  • Planker

Bordbenene er oftest produceret i enten stål eller træ, så de matcher bordpladen.

Indhold

Spisebord med glasplade

Denne type er meget modstandsdygtig over for slid og er meget nemt at gøre ren i forhold til et træbord, hvis et barn for eksempel spilder en kraftig karrysovs udover bordet. En ulempe kan være, at det nogle gange kan være svært at få bugt med fedtede fingre på glaspladen.

Laminatbordplade

Laminatbordpladen er for det første meget billig at anskaffe sig i forhold til flere andre materialer. Den er nem at tørre af, og den er ret slidstærk. Kommer der en dyb ridse i den, kan du dog ikke blot slibe bordet ned og lakere det for at dække over ridsen.

En bordplade af massivt træ

Denne slags er utrolig stærk og ser stilet ud. Det er en bordplade, som holder i mange år. Man skal dog være opmærksom på, at den kan have behov for at få vedligeholdt overfladen.

Spisebordet af gummitræ

Disse spiseborde er meget lette i materialet. En af ulemperne kan dog være den samme som ved laminatbordpladen – at den dybe ridse ikke kan slibes ned, uden det kan ses i overfladen.

Plankebordet

Denne type er i øjeblikket en rigtig stor del af det nordiske/skandinaviske design. Bordet er meget stærkt og har en rigtig lang holdbarhed. Et lækkert plankebord i egetræ giver et rustikt, råt og minimalistisk look.

Find også de rette bordben til plankebordet. Der findes primært tre typer af bordben, som anvendes til plankeborde. For det første kan de fås i metal og stål, som vil være at foretrække, hvis selve bordpladen er meget tung, da disse materialer er meget stærke. Samtidig giver det plankebordet et moderne og stilrent strejf.

Bordben i træ giver et naturligt flow, da hele bordet i så fald vil være designet i træ. Der er adskillige farver og typer at vælge imellem, og det er muligt selv at lakere dem, hvis man ønsker at friske farven op om nogle år.

Bordbukke er et specielt design, som ikke findes i ret mange hjem sammenlignet med de andre alternativer. Bordbukke som ben giver derfor et unikt design. En ekstra fordel ved dem er, at de er meget stærke og derfor kan bære en meget tung bordplade.