Den skandinaviske designstil er yderst udbredt i de danske hjem. Det er kun i begrænset omfang, at øvrige stilarter er de dominerende i danske hjem. I nogle tilfælde ses det dog, at den skandinaviske stil kombineres med andre stilarter.

Søger du selv inspiration til indretning af din bolig, så er det oplagt at rejse til udlandet, hvor du kan opleve anderledes indretningsstile. Blot en kort flyvetur til en spansk destination vil give dig et indblik i en markant anderledes indretning.

Besøger du andre kulturer med henblik på at søge inspiration til nye indretningstiltag, så er det essentielt at være åbensindet. Du bør dog ikke forsøge at kopiere stilarterne, men i stedet sætte din egen kreativitet i gang.

Indhold

Hvor kan jeg opleve unikke indretningsstile?

Mange lande og regioner har egne særprægede indretningsstile. Du har derfor rig mulighed for at søge inspiration til indretning af din bolig. Nogle lande har dog en mere interessant indretningsstil end andre – og flere af disse er tilmed på vej til Danmark.

Én af de stilarter, der hitter i store dele af Skandinavien, er den marokkanske indretning. Marrakech-stilen – som den også kaldes – inspirerer til at indrette boligen med smukke farver, grønne planter og bløde tæpper. Du har også mulighed for at hoppe med på den store indretningstrend.

Ønsker du at lade dig inspirere af noget helt unikt, vil det være oplagt at besøge asiatiske lande. Eksempelvis er den japanske indretningsstil noget helt særligt, hvilket ligeledes inkluderer den thailandske og vietnamesiske indretningsstil. Vi kan lære meget af japanske boligentusiaster.

Også i Europa kan du hente god inspiration

Europa byder på mange indretningsstile. Du behøver derfor ikke rejse langt for at opleve en unik indretningsstil. Italienernes indretningsstil er f.eks. rustik, farverig og helt deres egen, som bl.a. kendetegnes ved deres trang til at arbejde med vintage.

Du behøver dog ikke at rejse udelukkende med henblik på at indsamle inspiration til din indretning. Det handler blot om at suge til sig og lade sig inspirere, når man besøger nye destinationer. Det gør sig gældende, uanset hvor du rejser på ferie.

Har du eksempelvis bestilt en ferie via aktivferie.dk/tjekkiet, fordi du ønsker at prøve kræfter med de tjekkiske bjerge, så kan du i samme ombæring lade dig inspirere af den tjekkiske indretningsstil. Der er dog ikke garanti for, at den tiltaler dig. Tjekkiet er trods alt et land for sig – på mange punkter.