Royal Copenhagen

Uanset om man kan lide dansk design eller ej, så bør man kende til Royal Copenhagen. Der er tale om et kendt designermærke, som i en lang årrække har haft succes med salg af porcelæn, figurer og påskepynt i et helt unikt design. Under denne virksomhedspræsentation bliver du klogere på historien bag Royal Copenhagen, og du får et indblik i deres mange spændende produkter.

Indhold

Historien bag Royal Copenhagen

Inden for dansk design er Royal Copenhagen A/S ikke en af de ældste virksomheder. Dog er det ikke desto mindre en producent med en vis historie og anerkendelse inden for produktion af porcelæn. Royal Copenhagen A/S blev grundlagt i 1985, hvor henholdsvis Den kongelige Porcelænsfabrik A/S og Holmegaards Glasværker A/S valgte at fusionere.  Det blev startskuddet på en virksomhed, som har levet i bedste velgående lige siden. Indtil udgangen af 2012 var Royal Copenhagen ejet af Axcel, og i mellemtiden var Holmegaard Glasværk ude af virksomheden. Dog er det værd at nævne, at porcelænsfabrikken har historie helt tilbage til 1775.

Pr. 1. januar 2013 blev Royal Copenhagen overtaget af  den finske virksomhed Fiskars med en pris på 490 millioner kr. Fiskars er den virksomhed, som også ejer bl.a. Raadvad, Gerber og Rörstrand, som alle er store brands på det danske og udenlandske marked. Produktionen foregår i øjeblikket i Glostrup, hvilket har gjort sig gældende siden 2004. Dog kan man stadig finde et fabriksudsalg på Frederiksberg, hvor man kan gøre nogle gode handler.

Royal Copenhagen i dag

Som du måske allerede er klar over, er Royal Copenhagen en af Europas ældste porcelænsfabrikker. Produkterne sælges i stor stil i Danmark, men kan også købes i det øvrige Europa, USA og Asien. Det er altså et internationalt brand, som er elsket af forbrugere over hele verden. Der er tale om et 100 % dansk varemærke, som vi kan tillade os at være meget stolte over. Det specielle ved produkterne er, at de bliver lavet efter de gode gamle håndværkstraditioner. Alle produkter bliver nemlig håndmalet for at sikre den højeste kvalitet.

Du kender højst sandsynligt Royal Copenhagen for deres blå / hvide design, som pryder de fleste af deres produkter. Derudover er flotte blomstermotiver også en stor del designmæssig detalje. Som du allerede er blevet præsenteret for, så var producentens gamle navn “Den Kongelige Porcelænsfabrik”. Selvom navnet er skiftet, så mindes og hyldes de gamle traditioner stadig. Deres produkter er nemlig mærket med tre bølger, som symboliserer de danske stræder – Storebælt, Lillebælt og Øresund.

Royal Copenhagen produktgrupper

Helt overordnet så har Royal Copenhagen 3 produktgrupper, som man skal kende til. I de kommende afsnit bliver du introduceret for disse produktgrupper:

Borddækning

Den største produktgruppe er uden tvivl borddækning, hvor du finder langt de fleste af Royal Copenhagens produkter. Det er meget naturligt nu, hvor der trods alt er tale om en porcelænsfabrik. Deres produkter inden for borddækning er henvendt til forbrugere, som ønsker at spise med stil. Det er også ganske almindeligt at finde deres porcelæn frem, når der kommer gæster, og der skal dækkes ekstra fint op. Du kan bl.a. købe følgende produkter:

  • Alm. krus
  • Termokrus
  • Tallerkner
  • Kopper
  • Glas
  • Kander

Køkkenudstyr

Køkkenudstyr er en meget lille produktgruppe, men den er ikke desto mindre værd at nævne. Selvom Royal Copenhagen har specialiseret sig i borddækning, så har de også fremstillet lidt køkkenudstyr. Det eneste produkt inden for kategorien er foreløbigt følgende:

  • Opbevaringskrukke

Boligindretning

Den sidste produktgruppe er boligindretning, som også kun dækker over ganske få produkter. Nedenfor kan du skabe dig et kort og godt overblik over, hvad deres boligindretningsprodukter indebærer:

  • Vaser
  • Fyrfadsstager
  • Påskeæg

En af de produkter der skiller sig ud i mængden er det sidstnævnte – påskeægget. Efterspørgslen på Royal Copenhagen påskeæg har været stødt stigende de seneste år.

Forhandlere af Royal Copenhagen

Er man bosat i Danmark, så er det ikke svært at finde en forhandler af Royal Copenhagen produkter. Dog kan udvalget hos de danske forhandlere være meget svingende. Der er dog mindst en forhandler, hvor man kan finde stort set alle Royal Copenhagens produkter:

Magasin.dk – Bor du i en storby, så kan du med fordel besøge dit lokale Magasin shoppingcenter, hvor du kan finde Royal Copenhagen porcelæn i stor stil. Deres centre findes bl.a. i København, Århus og Odense, hvor udvalget er stort. Hvis du ikke er bosiddende i eller omkring en af disse byer, kan du også handle på nettet. Typisk vil du faktisk kunne finde et større udsalg på nettet, hvilket gør det attraktivt. Det er også på nettet, at du finder de mange gode tilbud. Magasins udvalg af Royal Copenhagen består af ikke mindre end 84 produkter.