Planter skal ikke bare plantes i jorden og overlades til sig selv. De skal også passes og plejes. Netop her kommer du ind i billedet. Du bør i hvert fald gøre en helhjertet indsats, hvis du ønsker at forlænge dine planters levetid. Følger du vores råd, så vil du kunne forlænge deres levetid betydeligt. Synes du, at det hele lyder lidt for tidskrævende og kompliceret, så kan du hyre en havemand, som med garanti gerne vil assistere for en rimelig pris. Det meste havearbejde kan man dog klare selv uanset erfaring og uddannelse.

Indhold

Beskær dine planter korrekt

Planter skal beskæres fra tid til anden, jovist, men det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du beskærer dem. Faktisk kan beskæringen i værste fald tage livet af planterne, hvis det ikke gribes rigtigt an. Opstår der skader som følge af forkert beskæring, så vil du opleve, at skadedyr og sygdomme kan finde vej til dine planter. Dette er næppe i din interesse, hvorfor du bør gøre dig umage eller alternativt hyre en fagmand. Søg evt. vejledning til, hvordan du beskærer netop dine planter, hvis du skulle være i tvivl.

Gør brug af jordforbedring

En næringsfattig jord gør ikke ligefrem noget godt for dine planter, hvorfor du bør skride til handling, inden dine planter dør. Vores tip går på at investere i jordforbedring, som er med til at sikre de bedst tænkelige vækstrammer for alverdens planter. Foruden at sikre gode vækstrammer vil dette produkt beskytte planterne mod frost og desuden fungere ukrudtshæmmende. Med andre ord er der mange gode grunde til at anvende jordforbedring. Jordforbedring kan købes her til rimelige priser. Spørg evt. forhandleren til råds om korrekt anvendelse ved behov.

Giv dem vand i tørre perioder

Danmark er ganske rigtigt ikke det land, som er allermest plaget af tørke, men vi vil alligevel fra tid til anden opleve tørre perioder, hvor dine planter skriger efter vand. Det er i dette tilfælde alfa og omega, at du med en aktiv handling bekæmper tørke. Der er dog grænser for, hvor meget vand planter kan holde til. Faktisk kan man komme til at drukne planterne, hvis man ikke holder igen med vandet. Det handler derfor om at finde en god balance. Som regel er man ikke i tvivl om, hvorvidt planterne har brug for vand. Er bladene begyndt at hænge lidt med snuden, så kan det meget vel skyldes, at de mangler vand.