Hvis du venter et barn, så er børneværelset måske begyndt at ramme dine tanker, og du vil gerne begynde at indrette det snart. Selvom du ikke kender dit ufødte barn endnu, kan du alligevel sagtens indrette et fint og rart børneværelse til ham eller hende.

Der findes masser af søde og hyggelige børnemøbler, legetøj og andre sager, der kan gøre børneværelset til dit kommende barn et helt fantastisk sted at være. Herunder kan du læse om, hvad nøgleordene er i forhold til indretning af sådan et værelse, og så kan du også læse om nogle af alle de fine ting, du kan bruge til at indrette dit barns værelse med.

Indhold

Enkelthed og hygge er nøgleordene

Når du skal indrette dit kommende barns værelse, så er der nogle nøgleord, der er helt essentielle at have med sig: Enkelthed og hygge. Børneværelset skal være enkelt, fordi det skal være et behageligt rum at være i, der ikke giver så mange indtryk, at barnet bliver forvirret af at være derinde. Det skal gerne kunne holde nogle år, da barnet med store sandsynlighed ikke bruger så meget tid derinde det første lange stykke tid.

Derfor er det en god idé at have legetøj og sager, der passer til både nyfødte og lidt større børn. Det skal være enkelt, så barnet på længere sigt kan lege derinde alene og hygge sig med det uden at stikke sig på noget eller få noget galt i halsen. Det skal nemlig have lov til at udfolde sig, uden at du står bagved altid. Derfor kan du fra starten sagtens male værelset i nogle enkle lyse farver uanset køn, og derefter indrette med nogle essentielle møbler, og så indrette med legetøj og andre sager løbende.

Det andet nøgleord er hygge. Det er simpelthen så vigtigt, at børneværelset bliver et hyggeligt og behageligt sted at opholde sig. For selvom enkeltheden er rigtig vigtigt, så er det også en god idé at huske, at det ikke skal være for ”koldt” derinde. Der skal være masser af bløde, rare, sjove sager som barnet kan hygge sig med og boltre sig i. På den måde skaber du en dejlig atmosfære til dit barn fra det bliver født, og det vil se værelset som et trygt sted, når det bliver lidt ældre.

Disse ting kan du indrette med

Børneværelset skal selvfølgelig indeholde en masse ting lige fra seng til dit barn til dukkevogn til barnets dukke. De mest væsentligste ting at indrette værelset med inden barnets ankomst er de mest nødvendige ting for barnets overlevelse og velvære. Det kan være en vugge eller en seng, et puslebord, en uro, bamser, en stol du kan amme i, en sofa, et stort skab til tøj, hyggelige lamper, sødt tapet og lignende. Det er ting som barnet skal bruge for at have det godt og hyggeligt på værelset, og så er det ting, der gør det hele nemmere for dig.

Som tiden skrider frem, kan du også begynde at overveje lidt andre ting som legetøj i form af biler, dukkehus, dukker, dukkevogn, Lego, legekøkken, spil, malebøger og mange, mange andre sager. Eventuelt en ny seng til lidt større børn og ting, der er lidt mere passende til børn, der ikke er nyfødte. Det er ting som er sjove for barnet, når det bliver lidt ældre, og det er ting, der er med til at gøre værelset hyggeligt og et rart sted at være. På den måde kan du indrette et stiligt, moderne børneværelse, der samtidig er en tryg base for ham eller hende fra det bliver født til det bliver lidt ældre.