Er du en såkaldt førstegangslejer af et hus eller en lejlighed, så er det uden tvivl gået op for dig, hvor mange penge det kræver. Først og fremmest skal depositum, forudbetalt leje samt husleje være på plads. Derudover skal du have møbler, service og måske også et fjernsyn. Er du en førstegangslejer, kan det være uoverskueligt at få fat i så mange penge inden for kort tid. Derfor vil vi give dig 3 råd til, hvordan du får indrettet din første lejlighed.

Indhold

Råd 1: Køb brugte møbler

En af de helt tunge udgifter, ved at indrette en ny bolig, er møbler.

Sofa, spisebord, spisebordsstole, sofabord osv. er uhyre omkostningstunge, og det kan derfor være en rigtig god idé at købe nogle af disse møbler brugt. Besøger du dba.dk eller diverse køb & salg-sider, vil du helt sikkert opleve, at der er masser af møbler til salg til overkommelige priser. Det er de færreste førstegangslejere, der har råd til at købe nye møbler, hvorfor denne metode kan være yderst gunstig.

Råd 2: Tænk kreativt

Er væggene triste, eller mangler der et sprudlende tiltag til f.eks. stuen? Så tænk kreativt. Det behøver ikke være en eksklusiv lampe, der skal løfte stuen. Find i stedet et billigt maleri online eller hæng nogle småhylder op forskellige steder med kreativt indhold. Der er rig mulighed for at sætte dit eget personlige touch på eksempelvis din stue, hvis der blot tænkes lidt kreativt.

Råd 3: Køb de dyreste ting på afbetaling

I dag kan man næsten købe alt på afbetaling – og endda til ganske fornuftige priser.

Det kan derfor være meget fornuftigt at købe de helt dyre møbler på afbetaling, så du ikke står og ødelægger dit personlige cashflow fra første dag. Du skal måske betale lidt i renter, men hvis alternativet er havregryn med vand de næste to måneder, så er renterne måske det værd.

Et andet alternativ er at optage et kviklån, hvis det virkelig brænder på. Man skal dog her være opmærksom på, at man med kviklån betaler tårnhøje renter, og der ofte er en binding på afbetalingsperioden. Det er derfor vigtigt, at du nærstuderer låneudbyderens betingelser, før du udfylder en låneansøgning til et kviklån. Det kan nemlig vise sig at blive en meget dyr fornøjelse, hvis du ikke har gennemlæst betingelserne.

Det klart bedste vil naturligvis være at spare op, men det er som bekendt ikke altid muligt.

Lad ikke indretningen tage overhånd

Selvom det kan være fristende at give den gas med indretningen af den første lejlighed, så lad det ikke tage overhånd. Det er vigtigt at huske på, at det er de færreste unge, der har mulighed for at plastre den første lejlighed til med dyre designermøbler og malerier. Tænk fornuftigt og lad dig ikke rive med af stemningen. Det handler om, at du skal kunne lide at færdes i dit eget hjem, frem for at skulle imponere venner og veninder.