Har du også brug for at tabe et par kilo? Måske for at se lidt skarpere ud til sommer, når dig og vennerne og veninderne skal ned og bade? I så fald ved du, at det er utrolig vigtigt at leve sundt og spise den rigtige kost, hvis du ønsker at tabe dig. Det er faktisk hele forudsætningen for, at du kan tabe dig; at du spiser de korrekte råvarer, og du spiser en tilpas mængde af netop disse råvarer hver evig eneste dag. Men har man ikke en uddannelse inden for sundhed, ernæring eller kostvejledning, kan det være svært at vide, hvilke råvarer man bør overveje at spise flere af for at hjælpe sit vægttab lidt på vej – og hvilke man måske i høj grad bør holde sig fra, fordi de fx indeholder utrolig mange kalorier, eller fordi de nedsætter din forbrænding og derved gør det markant sværere for dig at tabe dig.

I denne artikel vil jeg give dig et par tips, hvordan du kan udvælge de helt rigtige råvarer, så det bliver nemmere for dig at tabe dig og få den krop, som du altid har drømt om; og så du kan se knivskarp ud i badetøjet, når I skal være på stranden for at bade og hygge jer.

Indhold

Spis rigeligt med grøntsager hver dag

Det er ingen hemmelighed for de fleste, at grøntsager er utrolig sunde og gode at spise, hvis man ønsker at tabe sig. Dette er der faktisk flere årsager til, som kan være relevante for dig at vide. For det første indeholder grøntsager ofte ikke særlig mange kalorier. Altså kan du spise mange og meget, så du bliver mæt, men uden at få en stor mængde kalorier ind, så du begynder at gå op i vægt frem for at tabe sig, som jo er målet.

Det er forskelligt fra grøntsag til grøntsag, hvor mange kalorier de indeholder, og nogle indeholder mere end andre – men som udgangspunkt kan man sige, at det altid er en god idé at flette flere grøntsager ind i sin diæt, hvis man ønsker at tabe sig et par kilo. Spiser du mange madvarer, som har et højt kalorieindhold, så kan du ikke spise lige så meget, og på den måde risikerer du, at du skal rende rundt og være sulten hele tiden – og det er ikke særlig sjovt, og især ikke hvis du har en travl hverdag, hvor du både skal handle ind, lave mad, gøre rent og passe et job.

Undgå for mange snacks

Sidst, men ikke mindst, bør du undgå for mange snacks. Det kan fx være chokolade om aftenen, en masse sukkerholdig sodavand i løbet af dagen eller andre former for slik eller chips. Disse indeholder ofte mange kalorier, og du vil typisk opleve, at du ikke bliver mæt af dem. Derfor kalder mange dem også for ”tomme” kalorier, fordi de blot giver dig kalorier i dit regnskab, men ikke giver dig en mæthedsfølelse eller et markant forøget energiniveau. Råvareguiden.dk er et super interessant sted til dig, der ønsker at læse mere om de enkelte råvarer, samt hvilke der kan være gode at spise, hvis du ønsker at tabe dig en smule.