Hvert år og sæson efter sæson kommer der nye trends inden for modebranchen. Det betyder blandt andet, at nye farver, nye print, nye materialer og nye snit skal ind i garderoben. Langt de fleste modetrends bliver præsenteret til modeshows rundt omkring i verden. Som ung dansker kan det ganske vist være besværligt og uoverskueligt at holde dig opdateret på alle de nyeste trends. Derfor får du i dette blogindlæg tips til, hvordan du nemt kan følge med i, hvordan næste sæsons garderobe skal se ud.

Indhold

Følg med på online nyhedsmedier

Det er ikke mange årtier siden, at det var de førende modehuse, der var først med at fortælle om de nyeste trends. Modsat tidligere skifter modetendenserne hurtigere og hurtigere i dag. Derfor er der ingen tvivl om, at internettet er den hurtigste vej til inspiration.

Det gælder, uanset om du mangler et par smarte sko eller en ny festkjole. Langt de fleste nyhedsmedier, der er online, har sektioner, hvor du kan følge modeverdenen. Blandt andet har Tjeck, som er et magasin for unge, en modesektion. Det smarte ved at følge online-nyhedsmediers dækning af modetrends er, at siderne hele tiden bliver opdateret. Det gælder både i forhold til nye trends fra Danmark og fra udlandet. Du kan derfor være sikker på, at det er det nyeste nye, du bliver præsenteret for.

Få personlig inspiration fra modebloggere

Over de seneste år er blogs blevet populære at følge. Fordelen ved at følge med i danske og udenlandske trends på blogs, er at inspirationen og modetipsene er mere personlige. Det er en person og ikke en redaktion, der videreformidler tidens trends. Eksempelvis kan du se, hvordan bloggeren sammensætter nye prints, og du kan let får et overblik over, hvor du kan købe produktet.

Derudover bruger de fleste modeblogger lang til på at tage gode billeder, så du som læser kan se, hvordan kjolen, skjorten eller skoene, ser ud i virkeligheden. Det samme gør sig gældenden på Instagram. Her kan du både følge privatpersoner, modebrands og hashtags for se mere om danske og udenlandske trends.

Hvilke trends skal du holde øje med?

Selvom mange trends skifter fra år til år, er det også trends, der holder ved. Print har i de seneste år været uundgåelige i modebilledet, både når det kommer til sko, kjoler og toppe. Bare for at nævne nogle eksempler. Det tyder på, at leopard- og blomsterprint er kommet i garderoben for at blive. I hvert fald for nogle sæsoner endnu. Samtidig er diverse print og mønstre oplagte at implementere i garderoben for at gøre den mere personlig.

Personlighed er netop også en trend, der vinder indpas. Selvom prints er populære, er der også en modetrend, der stikker i en helt anden retning. Minimalistiske styles er også nogle, du vil blive ved med at se. En genganger på catwalken til de store modeshows er det enkle jakkesæt. Du kan derfor med ro i sindet investere i et lækkert jakkesæt, som holder sæson efter sæson. Printtrenden og de mere enkle styles er dog også ideelle at kombinere. Sammensæt en sort kjole med en spraglet jakke eller et par printede sko, og du forener to af de største trends på personlig og elegant vis.