Det behøver ikke at være med ønsket om en ny hobby, at du begynder at brygge øl derhjemme. Hvis du er glad for øl og sætter særlig stor pris på specialøl, så er du med garanti bevidst om, at sådanne øl ikke er billige. Derfor kan du spare mange penge ved at brygge din egen øl derhjemme.

Det kræver dog, at du er tålmodig. Om end der findes bryggemetoder, der er hurtigere end andre, så vil selve gæringen tage lang tid. På trods af at det er en god løsning, hvis du gerne vil spare lidt penge, så bliver det betragteligt nemmere at opretholde motivationen for projektet, hvis du har en særlig interesse for øl.

Indhold

Hvordan brygger jeg billigst min egen øl?

Som angivet ovenfor, så er ikke alle bryggemetoder lige billige eller simple. Har du fokus på det økonomiske aspekt, så anbefales det at benytte beer kits til brygningen. Det er den foretrukne bryggemetode blandt nybegyndere, fordi det er en simpel måde at brygge øl, og det er tilmed den billigste løsning.

Du kan finde beer kits til enhver smag. Derfor er der selvfølgelig også en variant, der tiltaler dig. Et sådant sæt (det er praktisk talt et startsæt til ølbrygning) består typisk af maltekstrakt tilsat humle. Det er efterfølgende tappet på dåse og pakket med en ølgær, der passer hertil.

Hvad koster det at brygge øl med beer kits?

Har du alt udstyr, du skal bruge, kan du brygge øl billigere end ved hjælp af et beer kit. Det kræver dog, at du er villig til at investere i det udstyr, du skal bruge. Holder du dig til brugen af beer kits, skal du ikke investere i udstyr, inden du kan gå i gang med at brygge øl. Du skal ikke bruge andet end en elkedel eller lille gryde.

Med beer kits kan du brygge øl til en pris pålydende omtrent 20 kr. pr. liter. Det er billigere end literprisen på kvalitetsøl, men du kan naturligvis købe øl til lavere priser. Taget i betragtning af at det ligeledes er en fascinerende proces, så er det uden tvivl en besparelse, der er værd at tage.

Føler du dig inspireret? Har du mod på at brygge øl derhjemme, hvis du kan spare penge? Så besøg foodfan.dk og læs mere om, hvordan du kan brygge øl ved hjælp af beer kits. Du kan desuden også blive klogere på andre bryggemetoder.